Vierailu viinitilalla (Torres)

Mitäpä olisi retki Penedèsiin ilman viinitilavierailua!
Calçotadan jälkeen (aivan kuin sitä viiniä ei olisi tullut lipiteltyä jo ihan tarpeeksi…) menimme vielä Torresin viinitilalle turistikierrokselle. Olen ollut siellä ainakin neljä kertaa aiemmin, ja vierailun kaava noudatti samaa hyväksi havaittua kuin aiemminkin: ensin lyhyt videopätkä viinitilan historiasta, sitten kierros junalla ympäri tilaa ja lopuksi maistiaiset ja pientä shoppailua myymälässä. Aiemmilta kerroilta olen kirjoittanut ainakin vuonna 2009 ja vuonna 2012.
Näin viikonloppuna tilalla oli kovin hiljaista. Jos oikeaa touhua ja työskentelyä haluaa nähdä, niin kannattanee vierailla arkipäivänä.
Kierros kannattaa varata etukäteen netissä, www.torres.es. Jos on vaikka lomalla Barcelonassa ja aika meinaa käydä pitkäksi, niin suosittelen kyllä suuntaamaan viinitiloille tutustumaan, oli kohteena sitten Torres, Freixenet, Codorníu tai joku muu! Junalla pääsee kätevästi ja Penedèsin maisemat viinipensaineen ovat kauniita. Hieman vaihtelua kaupungin ja rannan hulinoille!
Me etsimme myymälästä jotain, jota ei ihan tavallisesta marketista täällä Barcelonassa saa. Kotiin lähti kahta erilaista Torresin chileläistä punaviiniä maistiaisiksi. Tuolla ne viinihyllyssä odottavat, että saamme jälleen viinilasit kaivettua remonttipölystä esille!
Itse tykkään ehkä enemmän pienemmistä viinitiloista. Tällaiset jättimäiset tuotantolaitokset ovat kyllä kiinnostavia ja kierrokset hienosti järjestettyä (Torresin viinikierros palkittiin vuonna 2013 ”The Most Innovative Visitor Experience’nä”) , mutta pienemmissä on enemmän tunnelmaa. Makuasioita, kannattaa itse kokeilla.
Torres sai muuten juuri toistamiseen ”World Most Admired Wine Brand” -tittelin!
Visiting Torres that just received the ”World’s Most Admired Wine Brand” title by Drinks International! 
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply