Hangon rakennuksia VI

Villa Tellina on minun kaikkien aikojen suosikkini eikä pelkästään sen takia, että se sijaitsee kalliolla meren äärellä paremmalla paikalla kuin ehkä mikään muu Hangon huviloista. Tellina kuuluu huviloista vanhimpiin ja käydessäni se oli juuri tuoreeltaan remontoitu. Kun satuin palloilemaan kaupungilla erään Tiedonantajan toimittajan kanssa, huomasin Tellinan oven olevan auki. Toimittaja sanoi, että Tellinan väki on ystävällistä, ehkäpä pääsisin katsomaan huvilaa. Näin sitten tapahtui. Virallisesti Tellina aukeaa vasta 1.6. (EDIT: Tuore uutisjuttu – Tellina tarjoaa viikon loman köyhälle perheelle)

Villa Tellina. Huone, johon minä voin niin kuvitella itseni.

Villa Tellina. Huone, johon minä voin niin kuvitella itseni. Suorastaan välimerellistä.

IMG_0024[1]

Vanhat ikkunat falskaavat jonkin verran, mutta sisällä oli kuitenkin lämmintä. Sisälle tulee merelliset äänet, eivät kuulemma sataman äänet. Ja minä kuvittelin, että satama on kaikkien hankolaisten jakama kärsimys.

Tellinan parvekkeelta näkyy keskustan hiekkaranta. Tehtaanniemelle rakennetaan kylpylää.

Villa Tellina

Villa Tellina. Kaikki tuossa talossa sotii nykyajan laihialaisvitsitrendiä vastaan. Kaikki vaatii paljon työtä ja vielä käsityötä ja hoitoa.

IMG_0020[1]

Kaikki huoneet eivät tietenkään ole meren puolella, mutta tien puolella on sitten oma parveke.

IMG_0004[1]

Villa Thalatta

Villa Thalatta on saman perheen kuin Villa Tellina ja sijaitsee aivan vieressä, kääntynenä kohti Leijonapuistoa. Arkkitehti Bruno F. Granholm piirsi huvilan von Christiersonia varten 1893-94.

Villa Lilius 1919 (arkk. G. Cajanus).

Villa Lilius 1919 (arkk. G. Cajanus).

Villa Lilius on Villa Thalattan vieressä.

Villa Maija

Myös Villa Maija tarjoaa majoitusta. Se on toisella puolen tietä Villa Tellinasta nähden. Siihen kuuluvat myös Villa Janne ja Villa Anke. 1888 valmistunut talo oli alkuaan hovineuvos Frans von Haartmanin yksityishuvila. Villa Maijan arkkitehtuuri edusti alun perin kertaustyyliä; myöhemmin se on saanut myös jugendvaikutteita (Wikipedia)

Villa Margita

Villa Margita (1890)

Villa Elisabeth

Villa Elisabeth, 1880-luvulta.

Villa Elisabeth on Villa Tellinaa vastapäätä. Kaiken kaikkiaan, nämä huvilat ovat väljässä ryppäässä.

Villa Adele

Villa Adele, Jeja Roosin tien ja Appelgrenintien risteyksessä.

Villa Familiaris

Villa Familiaris

Villa Bergenheim

Villa Bergenheim

IMG_0031[1]

Mannerheimintie 30

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

23 Kommentit

 • Vastaa Sandra keskiviikko, kesäkuu 1, 2016 09:32

  Upeitahan nuo huvilat ovat. Ehdottomasti on joskus käytävä Hangossa :)

 • Vastaa Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi sunnuntai, kesäkuu 5, 2016 19:12

  Ihana, ihana postaus <3 En saa tarpeekseni Hangon huviloista ja nimenomaan Tellinaan olen tulenpalavasti rakastunut jo ensinäkemällä vuosikymmeniä sitten!

 • Vastaa Martta / Martan Matkassa maanantai, kesäkuu 6, 2016 22:56

  Aivan ihania nuo huvilat <3 Onko nuo kaikki yksityiskäytössä vai pääseekö niistä nauttimaan tavalliset pulliaisetkin?

  • Vastaa Stacy Siivonen keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 09:18

   Läheskään kaikki ei ole yksityiskäytössä, vaan etenkin Appelgrenintien alkupäässä ovat kesähotelleja.

 • Vastaa Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 7, 2016 13:01

  Voisin hyvin ottaa kesäasunnokseni, kukahan mulle ostais`jonkun näistä Hangon huviloista?

 • Vastaa laura / to travel is to live tiistai, kesäkuu 7, 2016 17:27

  Ihania huviloita, nyt pitäisi kyllä lähteä kipinkapin Hankoon kuvaamaan näitä kaunottaria :) Uskon, että viihtyisin erinoimaisesti tällaisessa majoituksessa!

 • Vastaa miraorvokki tiistai, kesäkuu 7, 2016 17:31

  Kävin viime kesänä Hangossa ja tuttuja rakennuksia näyttää olevan. En tosin tutustunut näihin sen enempää, vain ihailin ja mietin että olisikohan koskaan varaa tuollaiseen kesäasuntoon 😀 Aikamoisia pytinkejä..

 • Vastaa Marjukka Katariina tiistai, kesäkuu 7, 2016 18:54

  Täytyy tunnustaa, etten ole koskaan käynyt Hangossa. Viimeistään tämän postauksen jälkeen olen sitä mieltä, että minun ehdottomasti pitäisi! Huvilat näyttävät todella ihanilta :)

 • Vastaa Saana | Live now – dream later keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 09:01

  Vau, onpa upeita pytinkejä tosiaan. Hangossakin varmaan pitäisi pitkästä aikaa käydä. Olen itse asiassa ollut siellä ainoastaan kerran, Loisto-partioleirillä joskus vuonna papu, kun vielä olin viaton partiotyttö! :)

 • Vastaa Pirkko / Meriharakka keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 12:09

  Kiitos tästä! Vietimme joskus kesäisen viikon tenniskurssilla ja majoituimme Majaan ja söimme ateriat Tellinassa. Ehkä pitäisi joskus, edes yhden yön verran, kerrata tuotakin kokemusta!

 • Vastaa Teea | Curious Feet keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 13:00

  On kauniita! Kauheaa kun Hangossa ei ole tullut käytyä vuosiin! Ja voi olla, että jää tänäkin kesänä välistä. Kaunis kaupunki on kyseessä muutenkin.

 • Vastaa salaine keskiviikko, kesäkuu 8, 2016 19:12

  Kaunista, niin kauniita rakennuksia. Hetken kesti kunnes paikansin talon. Tuolla voisi ainakin yhden yön viettää. Olen nyt vähän kokeilu mielessä varaillut öitä eri paikoista. Kiva testailla ja tutustua ympäristöön.

 • Vastaa Paula - Viinilaakson viemää torstai, kesäkuu 9, 2016 12:02

  Jaahas, taas on ollut aukko sivistyksessä kun en ole tällaisistäkään tiennyt mitään. Kiinnostaisi kyllä joskus majoittua tuollaisessa paikassa iän ikuisten hotellien sijaan.

 • Vastaa Hanneli /duunireissaaja torstai, kesäkuu 9, 2016 12:23

  Onneksi nämä ovat säästyneet siltä hirvittävältä purkamisvimmalta, joka Suomessa on ollut valloillaan. Muutaman kerran olen Hangossa käynyt ja aina viihtynyt.

  • Vastaa Stacy Siivonen torstai, kesäkuu 9, 2016 16:49

   Hanko on köyhä kaupunki, eikä täällä ole ollut varaa purkaa rakennuksia. Se näkyy Hanko-Pohjoisen teollisuusalueella, missä on romahtamiskuntoisia teollisuushalleja, jotka muodostavat nykyisellään ympäristön graffitimaalareille, softaajille ja urbaanille löytöretkeilylle.

 • Vastaa Maarit Johanna torstai, kesäkuu 9, 2016 18:43

  Mie oon eläny liian Lapissa, kun ei mitään tietoa että Suomessakin on tällaisia huviloita! Pyhtäällä olen käynyt Patruunantalolla, mutta ei sekään ihan noin hieno ole. Vitsi mikä tunnelma. Todellakin välimerellinen. Kelpais viettää kesäpäiviä. ^^ Voisin kuvitella tuollaisen kartanon myös tänne pohjoiseen. Sopis aika mainiosti vaikka Inarijärven rannalle :)

 • Vastaa Mira / Exploras perjantai, kesäkuu 10, 2016 12:53

  Komeita huviloita! Eikun Hankoon… :)

 • Vastaa Missis L lauantai, kesäkuu 11, 2016 17:18

  Hanko on kumma kyllä jäänyt käymättä, olisikohan jo tänä kesänä aika…?

 • Vastaa Liza in London sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 03:47

  Aivan huikean näköinen huvila, ja nuo Hangon vanhat puuhuvilat muutenkin. Jos joskus tuen Hankoon, tiedän missä haluaisin yöpyä – voi olla että tosiasiassa päätyisin johonkin edullisempaan vaihtoehtoon :)!

  • Vastaa Stacy Siivonen sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 21:06

   Mä olen herkkäkorvainen ihminen, mutta kannattaa yöpyä kaukana Garbosta tai Evangelicasta, sillä sataman jytinä ja kolahdukset kuuluvat tänne. Minä asun lähellä niitä.

 • Vastaa Karoliina / From Karoliina -blogi sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 07:08

  Hanko on myös mulla käymättä – näiden kuvien perusteella pitäisi mennä pikimmiten <3 Rakastan tollaisia vanhoja huviloita, olisipa kiva joskus antaa piupaut budjetille ja yöpyä ihanasti sellaisessa!

 • Vastaa Sanna I Siveltimellä sunnuntai, kesäkuu 12, 2016 21:43

  Voi ihanuutta noita huviloita! Päästäpä asumaan tuollaiseen :) En ole muuten koskaan käynyt ajan kanssa Hangossa, mutta tiedän että pitäis.

 • Vastaa Virpi /Täynnä tie on tarinoita torstai, kesäkuu 16, 2016 20:27

  Aivan ihania rakennuksia. Nyt iski kyllä pienoinen kuume lähteä lomalla tuonne! Ja tuo meri tuossa vieressä. Voi vitsit mikä paikka!

 • Jätä vastaus