Yleinen

Kirsikkakesä

By on torstai, kesäkuu 21, 2018

Kuvituskuva: @rositavisio

Minun piti lähteä jo viime kesänä.

Syksyllä  2016 #viiniruoka-messuilla jämähdin näyttelypisteen eteen. Nurkka oli tapetoitu kirsikkajulisteilla. Esittelijä kutsui maistamaan kirsikoista tehtyä tuorepuristettua mehua sellaista kuin täällä saa omenoista ja pakataan viinilaatikon näköisiin pahvitötsiin.

Opin, että mehu tuli Bulgariasta. Bulgarialaisia kirsikoita viedään mm. Saksaan ja Ruotsiin, ja silloin kai yritettiin myös Suomen markkinoille. Bulgarian kirsikat ovat makeita.

Lieneekö ollut juuri silloin vai osuiko tieto silmään muuten kirsikkajuttuja penkoessani, että Kuystendilissa järjestetään kesäisin kirsikkajuhlat, sellainen sadonkorjuun aikaan sijoittuva näyttely, missä on hienosti rakennettuja asetelmia erivärisistä kirsikoista.

Halusin oitis suunnitella matkaa sinne. Etsiskelin lentoja – kalliita kuin mitkä ollakseen Euroopan sisäiset – enkä onneksi ehtinyt varata majoitusta. Päivä, pari ennen lähtöä tuli viesti, että kirsikkajuhlat oli pidetty edellisenä viikonloppuna! Joko minä tai tietolähteeni oli käsittänyt päivämäärän väärin tai sitten se muuttaa jotenkin viime hetkessä paikkaansa. Eiväthän keväät, kukinnat ja satokausi ole samanlaisia joka vuosi.

Ukkonen sotki sitten ensimmäisen lentopätkäni, ja uudelleenreititystä olisi pitänyt odotella vuorokausi. Jotenkin koko matkafiilikseni lässähti. Jäin maihin.

Vaan Suomi – Bulgaria-Seurapa muisti kirsikkahinkuni ja merkitsi minut Facebook-sivuillaan päivitykseensä, johon oli koottu Bulgarian juhlapäiviä.

Kesäkuussa pitäisi olla, juhannuksen tietämässä. Tosin löysin nettiartikkelin, jossa oli samannumeroiset päivät heinäkuulle…

Lentomutkakin löytyi: osa-aikatyöläistäkään ei kohtaa konkurssi, kun painelen ensin Norwegianlla Kööpenhaminaan. Sieltä Sofiaan lentää WizzAir, joka palveli mukavasti Turusta Gdanskiin viime syksynä.

Niin että olen sinnikkäästi menossa. Muokkaan luonnosta lähtöaulassa.

Sofia on lähin kenttä. Siitä on Kuystendiliin vähän yli sata kilometriä, ja maasto taitaa hidastaa matkantekoa sen verran, että minulle suositettiin majoitusta kirsikkakylässä, jos suinkin mahdollista. Sofiaakin ehtisin päivän, pari katsella.

Ja hei, jos paluulento on ajassaan ja menee niin kuin on suunniteltu, minulla olisi ilta (ja yö) aikaa kuikuilla Köpistäkin. Onko sinulla vinkkiä muutaman tunnin pysähdyksen visiittiin?

 

TAGS
RELATED POSTS
Syyskuu on risteilykuu

perjantai, elokuu 31, 2018

WoWanders – sähköinen matkapäiväkirja

maanantai, helmikuu 26, 2018

Uudet paperit – nouto verrattuna hakemiseen

tiistai, tammikuu 23, 2018

Ensimmäisen matkapäivän ohjelma

lauantai, joulukuu 2, 2017

Kävellen kaikkialla

torstai, syyskuu 7, 2017

Alkaisinko harrastaa peruttuja lentoja?

lauantai, heinäkuu 1, 2017

No höh!

torstai, kesäkuu 29, 2017

Uudenlainen Helsinkini: Talvipuutarha

tiistai, helmikuu 28, 2017

Soolosielu

sunnuntai, helmikuu 12, 2017

LEAVE A COMMENT