risteilyt

Silja Serenade ja Tukholma ilman Tukholmaa

By on perjantai, syyskuu 15, 2017

Toimisto laivalla. Tukholma – Helsinki B2B Travel Show yrityksille, kokous- ja ryhmämatkojen järjestäjille, bloggaajille Silja Serenadella

Maisemia näki tällä reissulla vain laivan kannelta.

Harvoin menen Siljalla Tukholmaan; tutumpi on vanhankaupungin lähellä oleva Viikkarin satama. Jospa jonkin kerran vielä opin nuokin maisemat.

Olin varannut kesän lopettajaisreissun Tukholmaan. Suunnitelma muutti kuitenkin muotoaan, kun huomasin tiedon Tukholma – Helsinki Travel Showsta. Pienestä maksusta sain risteilyn ajankohdan vaihdetuksi ja majailin laivassa myös koko maissaoloajan.

Donna’s Jazz esiintyy Silja Serenadella 21. 10. 2017 saakka. Voit kuunnella Donna’s Jazz Project -esityksiä YouTubesta.

En tiennyt, kun en vastoin tapojani ottanut selkoa laivan viihteestä ja esiintyjistä, mutta heti sisään tullessa Donna’s Jazz oli matkustajia vastassa. Donna’s Jazz Project on YouTubessa. Soittivat semmoista kivaa vanhaa, tuttuja standardeja, joita tekee mieli laulaa mukana. Bye Bye Blackbirdin tapaisia siis.

 

Happy Lobster, Silja Serenade. Tomaattisessa kalakeitossa on ainakin siikaa, nieriää, pallasta, katkarapuja ja sinisimpukoita. Voi valita alkukeitto- tai pääruokakoon.

”Hieno laiva”, kuului matkustajilta. ”Ei voi verratakaan!” uudet matkatuttavuudet kertoilivat edellisviikon Tallinnan-matkastaan. He ihailivat 9. kannelta merinäköalaa, minulla taas oli promenade-hytti. Kojussa oli siis ikkuna, ja paria kerrosta alempaa käytävältä tuli vähän valoa huoneeseen.

Lähtöiltana maistelin Happy Lobsterissa tomaattista kalakeittoa. Ravintolaan ei tehdä pöytävarausta, vaan paikat täytetään niin kauan kuin niitä on ja sitten laaditaan jonotuslista. Tarjoilijat huolehtivat asiakkaista koko ajan, ja keitto tarjoiltiin hienosti niin, että liemi, se tomaattikeitto, kaadettiin meren antimien päälle pöydässä.

Ihan pikkuruinen katkarapuleipä iltapalaksi… (ja elämäni kallein voileipä, 17 euron hujakoilla, mutta kun olin sitä kaksi iltaa tuijottanut, niin lopulta päätös oli hyvin harkittu).

Puolet matkamessuilta saamistani esitteistä työnsin pöytäseuralle. Kuulosti siltä, että heilläkin oli matkageeni, ja olisivat kovin mielellään osallistuneet Travel Showhun Helsingin-päässä. Päätyivät sitten laivan infon suosituksesta kiertoajeluun kaupungilla, vaikka minäkin yritin ehdotella kauppatoria ja ratikkareittejä. Hienoa, että laivan asiakaspalveluun tunnuttiin olevan kaikinpuolisesti tyytyväisiä.

Onko sinulla suosikkivarustamoa, kun matkaat Tukholmaan? Tai mikä on mieleisin laiva reitillä? Kummasta satamasta mieluiten suuntaat kaupungille ja millä?

 

TAGS

perjantai, syyskuu 15, 2017

RELATED POSTS
2 Comments
 1. Vastaa

  sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa

  lauantai, syyskuu 16, 2017

  Mä olen tänään suuntaamassa Helsingistä Siljalla Tukholmaan. Oikeastaan mä olen aika kaikkiruokainen tämän suhteen, siljalla tai viikkarilla. Turusta tai Helsingistä. Mulla on menossa putkiremontti ja kaipaan pientä pakolaisuutta tästä vedettömästä arjesta. Tänään suuntaan hyvissä ajoin Helsinkiin ja huomenna hengaan Tukholmassa – ei mulla mitään kovin ihmeellistä suunnitelmaa ole – kunhan hengailen. Tuleeko sulla Tukholmasta mieleen joku hyvä vinkki?

  • Vastaa

   ananas2go

   lauantai, syyskuu 16, 2017

   Apua, putkiremontti! Hyvää hengailumatkaa! Sellaiset ovat parhaita. Miten olisi Det litterära Stockholm -kylttien bongailu? Ja kerro sitten, mikä herkuttelupaikka osui kohdalle.

LEAVE A COMMENT