#jazzkaupunki #PopotPogoillenKuuntelee2017

Turku Jazz Festival – viikonlopun tunnelmia

By on maanantai, syyskuu 4, 2017

Tiirikkala. Tällä kertaa vietin festariaikani Turussa täällä. Ohjelmassani oli lauantai-illan konsertti ja jamit sekä sunnuntain jazzbrunssi ja päätösjamit.

Onpas rumpalissa ytyä, mietin sinä sunnuntaina. Ilmankos: hän oli Jussi Fredriksson. Lue kotisivuilta, miten hän on vaikuttanut maamme jazzelämään Flame Jazzissa toimimisen lisäksi.

Onko Turku Suomen jazzpääkaupunki? Olen aprikoinut sitä pidemmän aikaa: konsertteja ja tapahtumia riittää jazzristeilyineen ynnä -festivaaleineen ja jazzelämä on ihastuttavan aktiivista ympäri vuoden. Aina on jazzsesonki, vai mitä? Jazzelämän vuoksi voisi asua Turussa…

Taannoinen perjantain murhenäytelmä vaikutti festivaaliin:perjantai- illan ohjelma peruttiin ja somessa alkoi keskustelu siitä, saisiko yleisö korvauksia rahoistaan. Ajankohtaista tietoa on verkkosivuilla ja festivaalin Facebook-sivulla.

Lauantain myöhäisillaksi siis Turkua kohti. Vietin viikonloppua Tiirikkalassa Linnankadun päässä. Lauantaina iltakymmenen jälkeen siellä aloitteli Adele Sauros Quartet ja mehevän saksofonimusisoinnin jälkeen oli luvassa vielä jamit. Juonnoissa tai johdannoissa ei kovin paljon viitattu perjantaisiin väkivallantekoihin, todettiinpa vain, että musiikissa on kuitenkin voimaa ja toivottiin ihmisten tulevan paikalle, jotta voitaisiin pitää hieno festivaali.

Kaupungilla oli jo lauantaina paljon väkeä, totesin bussilta muutaman sadan mertrin matkaa kävellessäni. Ravintoloissa ja terasseilla oli väkeä, niin myös illan jazzkonsertissa, vaikkei niin tungokseen asti kuin olin arvellut. Lauantaina kahden päivän lipun ostaja olisi saanut tuoda avecin mukaan, ja myöhemmin lippujen korvauskysymykset vielä täsmentyivät.

Kadi Vija ja Joonas Haavisto sunnuntain jazzbrunssilla Tiirikkalalssa.

 

Kuulin, että Tiirikkalassa oli alkuun ollut oma flyygeli. Tämä oli festivaalia varten lainassa.

 

Portaiden alle jäävä tila on usein vaikea sisustaa. Oletko sinä kokeillut flyygeliä siihen? Jazzbrunssi Turku Jazz Festivalin aikaan Tiirikkalassa.

 

Pidätkö brunsseista? Tulen harvoin käyneeksi, mutta tämä konsepti oli kyllä nautinto: kuvassa näkyvä annos tuotiin pöytään; leivät ja kahvin (ja ihanan nostalgisen, turvallisen, vanhanaikaisen lohtuherkun, pullavanukkaan!) sai hakea tarjoilupöydästä. Lisämaksusta lasillinen cavaa.

Kun kotona koetin katsella lippuja, näytti lopppuun myydyltä. Lähetin sähköpostia suoraan Tiirikkalaan, ja sain vastauksen, että kyllä me sinut johonkin saadaan sopimaan. Kiitos!

Kadi Vija  ja Joonas Haavisto Duo esitti Thelonius Monkia tämän satavuotisjuhlien kunniaksi. Kumpi nautinto säesti kumpaa? En osaa pukea sanoiksi ajatuksiani ruoan ja musiikin yhdistelmäelämyksistä, ne eivät ole jalostuneet mietteiksi vielä. Taas yksi monista jutuista, joista tahtoisin oppia lisää. Musiikkimakuelämykset. Lohtu, turva, yllätys.

Ei Monk mitenkään vaikeasti sulavaa ole, mutta päätösjamien tuttu ohjelmisto tuntui täydelliseltä kokonaisuuden loppuun. Toivon todella, että tuotanto ei liikaa olisi kärsinyt festivaalien lipputulojen hupenemisesta vaan että se jatkaisi mahdollisimman elävänä ja voimakkaana.

Joko alkaa Turussakin olla jazztuttuja? Lauantai-illan pöytäseurani on tulossa Flame Jazz -risteilylle syyskuun puolivälissä. Laiva voi olla kyllä sen verran täynnä, ettei ihan helposti kaikkia kohtaa, mutta kiva ajatus tutuiksi käyvistä vakiokasvoista. Seuraavaksi esittelenkin teille syksyn matka-aakkkoset.

Festivaalisunnuntaina ennen kotiin paluuta tapasin vielä ystäviäni, joiden kanssa jakaa sekä murhe että luja toivo ja rohkeus. Mennään eteenpäin.

 

 

 

TAGS

maanantai, syyskuu 4, 2017

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT