#IGTravelThursday

Kahvilla Karhulassa

By on torstai, heinäkuu 6, 2017

Kotkaan muuttaessani tiesin, että täällä on iso valtakunnallisen ketjun leipomo, ja mietin haikeita hyvästejä Oulun kahviloille heittäessäni, onko tästedes tyydyttävä nakertamaan ruispalan kulmaa kotona. Onneksi kävi nopeasti ilmi, että voi valita sisätiloja ja torikahviloita jokseenkin mielin määrin.

Yksi kestosuosikki on Melissa, välillä Sitruunamelissan nimisenä toiminut kahvila ja leipomo puolen kilometrin päässä kotoa. Toripäivinä tulee istuskeltua siinä. Jos kaipaa talvisin lämmikettä, useista teelaaduista voi valita ison pressopannullisen haudutettavaa juomaa, josta riittää vaikka kaverin kanssa jaettavaksi.

Hyväntuulinsen palvelun kahvila Melissa Kotkan Karhulassa leipoo omat tuotteensa ja herkkujen taso säilyy vuodesta toiseen.

Nykyään pääsee verkkoonkin. Salasanan saa kysäisemällä, joten yhteydessä on suojausta. Vielä taannoin esillä oli viaton kyltti: ”Meillä ei oo Wi-Fiä, jutelkaa toistenne kanssa!” Sorinaa piisaakin, sillä paikka on varsinkin toripäivinä jokseenkin täynnä.

Myös kahvilan väki juttelee asiakkaidensa kanssa. Omistajapariskunnalla on baristan koulutus, ja isännältä olen oppinut, miksei ulkomaanmatkalle kannata ottaa kahvinporoja mukaan saadakseen samanlaista kahvia kuin kotona. Samanlaista siitä ei tule, koska kahvi on jauhettu täkäläiseen veteen sopivaksi niin, että kuuma vesi suodattuu viidessä minuutissa annoksen läpi. Kun veden kovuus on toinen, makukin muuttuu.

Aurajuustosalaatti. Lounaslistalla on myös keittoa, pastaa, leikkeitä.

Useimmiten mutustan kanelikierrettä. Se on niiiiiiiiiin herkku, mehevä ja rapea yhtä aikaa, kuin munkin ja wienerin yhdistelmä.

Lounastakin on tarjolla, ja maistoin viimeksi aurajuustosalaattia. Se oli hedelmäinen ja pähkinäinen herkku ja niin runsas, että katelautanen (aika harvinainen nykyään, vai mitä?) oli tosiaan tarpeen. Mukavaa, kun on jokin paikka, missä laatuun voi luottaa vuodesta toiseen. Ettei siis taso muutu kehnommaksi bisneksen vakiintummisen myötä.

Silloin tällöin vaihtuva sisustus on aina viihtyisä.

Melissan ilme muuttuu ajoittain, mutta sisustus on aina viihtyisä ja hyvän maun mukainen. Ulkosalla on muutama pöytä, ja kun tallustat kadun yli torille, Melissan herkkuja saa myös vaunusta. Maista lihistä, se on kuumaa ja mausteista, tai testaa posso.

Ai mikä posso? Paikallinen munkkiherkku, jota ei kutsuta munkkipossuksi ja se on muiden kaupunkien kavereitaan laihempikin. Littana ja rapea hillotäytteinen herkku syödään lämpimänä. Kannattaa maistaa. Minustakin tuli paikallisen perinteen kannattaja kertalaakista.

Melissan Facebook-sivut.

Minut löydät Instagramista nimellä @ananastogo.

 

Tämänkertainen kirjoitus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, joka yhdistää matkailon ja matkailutiedon jakamisen Instagramissa. Ideasta vastaavat Skimbaco, Muru Mou ja Travellover. Jos sinulla on Instagram-tili, voi osallistua, oletpa bloggaaja tai et.

 

TAGS
RELATED POSTS
23 Comments
 1. Vastaa

  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa

  torstai, heinäkuu 6, 2017

  Luottokahvila on ihan parasta. Kivs että Karhulasta löytyy kunnon kahvila, sillä pelastaaonta hetkeä.

  • Vastaa

   ananas2go

   torstai, heinäkuu 6, 2017

   Kiitos! Täällä on monta muutakin mukavaa, täytyisi joskus esitellä kaikki.

   Sinulla on varmaan ollut kahvikokemuksia reilillä? Tervetuloa kotiin!

 2. Vastaa

  Teija / Lähdetään Taas

  torstai, heinäkuu 6, 2017

  Tosi kivan oloinen kahvila. Minä harmittelen sitä, ettei Lauttasaaressa ole hyvää kahvilaa. Asukkaita on kuitenkin enemmän kuin missään muussa Helsingin kaupunginosassa. Luulisi kysyntää olevan.

  • Vastaa

   ananas2go

   torstai, heinäkuu 6, 2017

   Kiitos! Melissassa viihtyy kyllä.

   Onpa harmillinen tilanne Lauttasaaressa! Siinä olisi niin suloista rantaakin, minne kupposen äärestä tuijotella. Toivottavasti joku tarttuu ideaan.

 3. Vastaa

  sari/ matkalla lähelle tai kauas

  perjantai, heinäkuu 7, 2017

  Ihan kivan näköinen kahvila. Vieraalle paikkakunnalle mennessä kahvilan metsästys on aika haasteellista. Onneksi joitakin on merkittynä esim googleen. Tuo oman kahvin vienti ulkomaille on sellainen ristiriitainen juttu. Itse en ota mukaan mutta mieheni on muutaman kerran ottanut. Me saatiin hyvät kahvit mutta keitettiin pulloveteen.

  • Vastaa

   ananas2go

   perjantai, heinäkuu 7, 2017

   Kiitos! Joo, sääli, jos jokin paikallinen pikku helmi jää kokematta.

   Kas, pullovesi kahvivetenä voikin olla näkökulma…

   • Vastaa

    ananas2go

    perjantai, heinäkuu 7, 2017

    Minulla on tuttava, joka mukisee pikiöljystä, kun on kyse kahvista ulkomailla. Mutta minä tykkään maistella.

 4. Vastaa

  Timo

  lauantai, heinäkuu 8, 2017

  Hauska täsmäbloggaus! Posso kuulostaakin kokeilemisen arvoiselta – Lapissa ollessa aina kuulee eri paikkojen parhaat munkkimestat, hyvä että muuallakin kiertää näitä vinkkejä.

  • Vastaa

   ananas2go

   sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

   Kiitoksia! Lappiko ylläpitää munkkikarttaa? En tiennytkään! Juu, possosta tuli oitis herkku, kun sitä tänne muutettuani ensi kertaa haukkasin. Valmistajia on useampi ja paikallisilla kissanhännänveto siitä, kuka parhaat paistaa.

   • Vastaa

    Timo

    sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

    Tuo munkkitilanne on lähinnä vaimon sukulaisten ylläpitämä suullinen perimätieto, että mistä löytyy tuoreimmat ja isoimmat. ^^ Ja se muistetaan aina päivittää kun löytyy uusia paikkavinkkejä.

    • Vastaa

     ananas2go

     tiistai, heinäkuu 11, 2017

     Possomielipiteitä taitaa olla niin monta mieltä kuin miestäkin. Kannattaa maistaa useampi.

 5. Vastaa

  Terhi / Muru Mou

  lauantai, heinäkuu 8, 2017

  Onpas kivan oloinen kahvila! Kanelikierre ja posso menee testiin, kunhan joskus Kotkaan päädyn 🙂

  • Vastaa

   ananas2go

   sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

   Kiitos! Toivottavasti pääset jolloinkin. Kannattaa olla varhainen lintu, koska usein päivemmällä myydään eioota.

 6. Vastaa

  Anni | Rajatapaukset

  sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

  Karhulassa tulee piipahdeltua aina silloin tällöin, täytyypä laittaa tämä paikka korvan taakse ensi kertaa varten! 🙂

  • Vastaa

   ananas2go

   sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

   Toivottavasti sinulle maittaa!

 7. Vastaa

  Mika / Lähtöportti

  sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

  Tosi kodikkaalta ja viihtyisältä kuulostava kahvila! Possot on todellakin hyvä syy lähteä Kotkaan tai Karhulaan. Kotkan Leivän leipomosta olen niitä ostanut, mutta huhujen mukaan Karhulan torilta voisi saada vielä parempia 🙂

  • Vastaa

   ananas2go

   sunnuntai, heinäkuu 9, 2017

   Unohda Turkia! Leisti tai tämä se posson osaa paistaa.

 8. Vastaa

  Travelloverin Annika

  tiistai, heinäkuu 18, 2017

  Herkullisen näköinen paikka! Kuten tuossa yllä sanottiin, oma luottokahvila olisi kiva. Pitääkin yrittää löytää sellainen. Turvapaikka, johon voi aina luottaa.

  • Vastaa

   ananas2go

   tiistai, heinäkuu 18, 2017

   Kiitos, kiva kuulla! Totta, helpottaa kummasti kotiutumista, vaikka uuden nuuhkiminen on myös aina hauskaa.

 9. Vastaa

  Heidi / Auringon alla

  keskiviikko, heinäkuu 19, 2017

  Onpas kiva kahvila! Pikkusiskoni asui Karhulassa joitakin vuosia sitten noin vuoden, mutta ehdin käymään siellä vain kerran pikaisesti hänen asunnollaan. Kun hän muutti Kotkaan, olin sentään kylässä yhden yön verran 🙂 Kotka on kiva kaupunki!

  • Vastaa

   Ananas2go / Popot pogoillen

   torstai, heinäkuu 20, 2017

   Kiitos! Piskuisessa merikaupungissa on puolensa ja puistonsa. Sijainti kieltämättä semmoinen, että usein ei noin vain reitille osu.

 10. Vastaa

  Kohteena maailma / Rami

  sunnuntai, elokuu 6, 2017

  Kotkassa ei ole vähään aikaan tullut käytyä, vaikka pikaisesti naapuri Haminassa kävin viikko sitten häissä. Pitäisi tulla Kotkaan ajan kanssa ja tietysti meripäivät olisi joskus näkemisen arvoinen.

  Tunnelmallinen kahvila tämä, ei ihme, että siellä viihtyi!

  • Vastaa

   ananas2go

   sunnuntai, elokuu 6, 2017

   Tervetuloa! Karhulan puolella on myös oikein herkullinen Sam’s, missä ei tarvitse tyytyä Karhun kaatamiseen…

LEAVE A COMMENT