#PopotPogoillenKuljeksii Yritysyhteistyö

Someron Kivimeijeri ja Paimionjoki-näyttely

By on maanantai, kesäkuu 19, 2017

Vanhassa kivimeijerissä Somerolla on kesänäyttelyitä. Paimionjoen sillat ja paljon muuta avoinna elokuulle.

 

Mukavaa, ettei kaikki vanha jää autioksi tai odottele purkua. Someron vanhassa kivimeijerissä on upeat tilat, ja kesän taidenäyttely on yhdeksäs.

Nostalgiaviikon vierailullani pääsin käymään tiloissa etukäteen ja kuljeskelin hienossa, korkeassa tilassaa. Kesäkuun puolivälissä avautunut Paimionjoki-näyttely on avoinna suunnilleen koulujen alkuun asti.

Lehdistötiedotteessa kuvataan näin:

Someron Kivimeijerin yhdeksännen näyttelyn teema on Paimionjoki. Paimionjoki on 110 kilometriä pitkä Varsinais-Suomen suurin joki ja yksi merkittävimpiä kulttuuriympäristöjämme. Suomusjärven kulttuuri kivikaudelta, Hämeen Härkätie keskiajalta ja lukuisat kartanot nykyhetken taustalla kertovat alueen erityisyyden. Näyttelyn rungon muodostaa valokuvaaja, taiteen tohtori Tapio Heikkilän sarja Paimionjoen sillat; kaikki Paimionjoen 50 siltaa kuvattuna kahdeksasta eri näkökulmasta, yli 400 kuvaa, GPS – tiedot tilastoituna, niin että sama voidaan toistaa kymmenen tai sadan vuoden kuluttua. Heikkilä edustaa sekä dokumentaarista että käsitetaiteellista perintöä, jossa maisema-analyysin perustana ovat valokuvat.

Toivoisinpa ehtiväni näkemään tuon näyttelyn. Pienenä pelkäsin siltoja, mutta kauniita ne ovat. Monen muun taiteilijan työt ovat myös mukana.

Tämä otus saa väriä päälleen joka kesä. Miltähän se ensi vuonna näyttää, kun yllä roikkuvista maalipurkeista on taas roiskuteltu jotain?

Keramiikalla on osansa Kivimeijerin kesässä, ja rakufestivaali järjestetään 14. – 16.7. Viime kesänä 20 keraamikkoa poltti teoksiaan pitkän viikonlopun. Keramiikkakurssejakin on.

Kivineijeri olisi upea tila vaikka millaisiin kuvauksiin.

 

Lisätietoja saat kivimeijerin kotisivulta.

Taiteilija Antero Kare liittyy Someron kivimeijerin toimintaan läheisesti. Kareen kotisivut täällä.

Näyttely on avoinna joka päivä klo 12 – 18 sinne elokuun 13:een asti. Aikuisen pääsylippu 5, lapsilta 3 euroa.

 

Olin hyvin tyytyväinen siihen, miten mainion tuntuman sain Someron tarjontaan, kun paikallisopas Ensi Kulta minua päivän kieputti ympäri kylää. Somerolla tapahtuu siis Nostalgiaviikon jälkeenkin, ja esittelen teille vielä toisen kesänäyttelyn ja pari matkailukäytössä olevaa kartanoa.

Opastuksen, kohde-esittelyt, lounaat ja kahtena matkapäivänäni kertyneet pikkulahjat sain yhteistyönä blogin kautta. Someron kaupunki tarjosi paikallisoppaan erinomaisen palvelun.

 

TAGS
RELATED POSTS
4 Comments
 1. Vastaa

  Tatjaana

  maanantai, kesäkuu 19, 2017

  Jos Somerolle tulen, niin näyttelyssä käyn.

  Sivullasi pyörii laskuri, mikä ja miksi?

  • Vastaa

   ananas2go

   maanantai, kesäkuu 19, 2017

   Kiitos, Tatjaana! Toivottavasti pääset käymään. Somerolla on myös toinen aivan ihana kesänäyttely eräässä kartanossa, ja kirjoitan siitä pian.

   Ai kun kiva, että joku reagoi laskuriin! Siitä on pitänytkin kirjoittaa teille lukijjoille. Voisin lisätä pari muutakin laskuria sivun reunaan. Jos katsot tarkasti, laskurin yllä on kirjainhyhdistelmä, joka antanee vihjeen.

   • Vastaa

    Tatjaana

    maanantai, kesäkuu 19, 2017

    En ymmärrä kirjainyhdistelmää, mutta älä lisää laskureita, päinvastoin, jos minulta kysytään, niin ota tämäkin pois. Miksi? Koska silmät menevät väkisin laskuriin ja ajatukset putoavat pois varsinaisesta tekstistä.

    Tämä on ainoastaan minun mielipiteeni. Minun sisukset ovat niin kummalliset, että en voi seurata ollenkaan esim. mitään elokuvaa, joka on kuvattu liikkuvalla kameralla tai kuvaa, joka on kuvattu liikkuvasta autosta, koska minulle tulee huono olo.

    Minulle tulee huono myöskin, jos jossakin kodissa joku ihminen kiikkuu kiikkutuolissa.
    Joko arvaat, minulle tulee hiukan huono olo, kun nään sivusilmällä laskurissa numeroiden pyörähdyksen lukiessani varsinaista tekstiä.

    En myöskään voi lukea sellaista blogia, jossa instagram-kuvat vaihtuvat pyörähtäen muutaman sekunnin välein.

    Tarja

    • Vastaa

     ananas2go

     maanantai, kesäkuu 19, 2017

     Kiitos kommentistasi! Ai sinä reagoit niin.

     Tarvitset vielä yhden kirjaimen, niin viikonlopun matkakohteeni selviää.

LEAVE A COMMENT