Yleinen

Seven Mugs, Café Svenkka ja Puotilan kartano

By on lauantai, helmikuu 11, 2017

IMG_20160910_200245IMG_20160910_200342

Seven Mugs -bändissä laulaa Marck Aulén ja keikkailtana koskettimissa Henrik Alfthan

Seven Mugs -bändissä laulaa Marck Aulén ja keikkailtana koskettimissa Henrik Alfthan

IMG_20160910_192343IMG_20160910_220221

 

Alkoi tehdä mieli tutustua itähelsinkiläiseen Puotilan kartanoon ja sen historiaan, mutta toistaiseksi olen verkkosivujen varassa. Tarua ja tosiasioita taustoista täällä.

En tiennyt mitään koko kartanosta ennen kuin The Helsinki Bookin kirjoittaja, ravintoloitsija Marc Aulén vihjaisi, että  heidän bändinsä esiintyy Svenkassa kartanon kulmilla. Sinä päivänä kartanossa oli häät, joten sitä sopi vain kurkistella kaukaa, mutta pehtoorin tuvassa nykyään toimiva kesäkahvila palveli konserttiväen tarpeita. Pihalla oli pöytiä ja tuoleja ja aika täyttä.

Luulin ensin, että kartanossa pidettäisiin vain tilaisuuksia, joita varten sitä vuokrataan, mutta näyttäähän siinä olevan muutakin toimintaa, kuten lounasta ja brunssia ja ravintolatoimintaa. Erityiskiitos siitä, miten lounassivu päivittyy: seuraavan viikon lista on esillä jo viikonloppuna ja viikon kuluessa näkyvissä ovat jäljellä olevat arkipäivät sen sijaan että torstain annoksia etsiessään pitäisi selata maanantaista asti. Pitää mennä, kunhan Helsinki-päivä taas osuus ohjelmaan.

Kerrankaan en ollut jazzkeikalla: Seven Mugs on rokkibändi ja soittaa vanhaa hyvää kuten Rolling Stonesia. Brown Sugar oli uusi lempikappaleeni, enkä pysynyt minulle tarjotulla tuolilla vaan hypin ympäriinsä. Bändin Facebook-sivulta näet videoita ja tietoja tapahtumista.

Pari koirantaluttajaa osui kuuntelemaan ja juttusille kanssani, kun rapsuttelin minua tervehtineitä nelijalkaisia. ”Ihanaa musiikkia! Miksei tätä mainostettu missään?” Välitin palautteen laulajalle, joka oli kyllä yleisöään seurannut, vaikka paneutuikin lauluihin täysillä. ”Pidetään tämä vielä pienenä makeana juttuna”, oli hymyilevä vastaus.

Bändi tietenkin huomasi, että olin laulajan tuttu, ja kun oluineni vaeltelin pihassa, sain kutsun istumaan heidän joukkoonsa. Kas kun ovat jo niin kuuluisia, että heillä on lämppärikin. Linkki Eldar Gadimovin soundcloudiin. Eldar taisi olla bändissä ja kuulin häntä ensimmäinen kerran Qulmassa, mutta tekee nyt enemmän omaa musiikkiaan.

Mutta missäs minä olisin niin, ettei illasta tulisi jollain tavoin jazziltaa. Koskettimia soitti sillä kertaa Henrik Alfthan. Kuuntele tästä, mitä muuta hän soittaa.

Kerroin vieruskaverille blogin nimestä ja että se viittasi Pelle Miljoonan pogoomiseen. Tykkäänkö Pelle Miljoonasta? Olen enemmän ooperan, klassisen ja jazzin parissa kasvanut. Millaisen jazzin? Tykkäänkö latin jazzista? Rokkibändissä oli sillä kertaa latin jazz -mies! Sain lahjaksi levyn, Kertaotolla kaikki äänitetty. Se sanoo jo jotain.

 

 

TAGS

lauantai, helmikuu 11, 2017

lauantai, helmikuu 11, 2017

RELATED POSTS
Syyskuu on risteilykuu

perjantai, elokuu 31, 2018

Kirsikkakesä

torstai, kesäkuu 21, 2018

WoWanders – sähköinen matkapäiväkirja

maanantai, helmikuu 26, 2018

Uudet paperit – nouto verrattuna hakemiseen

tiistai, tammikuu 23, 2018

Ensimmäisen matkapäivän ohjelma

lauantai, joulukuu 2, 2017

Kävellen kaikkialla

torstai, syyskuu 7, 2017

Alkaisinko harrastaa peruttuja lentoja?

lauantai, heinäkuu 1, 2017

No höh!

torstai, kesäkuu 29, 2017

Uudenlainen Helsinkini: Talvipuutarha

tiistai, helmikuu 28, 2017

LEAVE A COMMENT