Yleinen

Kissamainen kahvila

By on maanantai, joulukuu 5, 2016

Kerava. Kuka nyt semmoiseen paikkaan menee varta vasten käymään. Popo-Anna!

Syksyinen parin tunnin stop over Helsinkiä kohti palaillessani väritti ja kirkasti mielikuvaa, joka Keravasta oli ollut, toisin sanoen, että se on vain jokin lähiö, mistä mennään sinne missä kaikki on ja tapahtuu. Ja näiden akkunoiden eteen kävelykadulla sitten jämähdin:

Olisinkohan pysähtynyt toisen nimiseen kahvilaan? Hilpeä Kahvikissa on nimensä veroinen

Olisinkohan pysähtynyt toisennimiseen kahvilaan? Hilpeä Kahvikissa on nimensä veroinen.

 

Hilpeä oli näkymäkin, kaksi naista pöydän ääressä neulomassa. Kotoisaa minullekin, vaikkei käsitöiden värkkääminen merkitse harrastuksena oikein mitään. Houkuttelivat kyltissä syyslomakaakaolla. No sinne!

Eteisessä roikkui kaikenmoista kissankuvaa oitis kun uksesta sisään selvisi, ja hymyilevä tervehdys sai uumoilemaan, ettei täällä tarvitsis pettyä missään kohti. Munkkirinkilän osto kun voi olla vähän riski näinä säästäväisyyden aikoina.

Muhkea, mehevä ja tuore. Hilpeä kissamaailma ei ole muodikkaan mustavalkoinen, onneksi.

Muhkea, mehevä ja tuore. Hilpeä kissamaailma ei ole muodikkaan mustavalkoinen, onnksi.

 

Kun en tietysti ollut tuttu naama, juttu alkoi luistaa sen tiimoilta, olenko käymässä vai… Taisin vähän hämmästyttää, vaan kotkalaisesta kahvilamaailmastapa löytyikin yhteinen tuttavuus: kahvikissarouva oli ollut aiemmin leipomo Stellassa töissä Café Moliendon yrittäjän kanssa. No nyt minä ymmärrän, miksi näillä kummallakin on laatu hyppysisssä! Kävimme painokkaan paistoöljykeskustelun – sitä ponnekkaammman, kun olin päivän mittaan muualla jo pettynyt.

 

Kävelykadulla Keravalla kannattaa poiketa kahville tai lounastamaan.

Kävelykadulla Keravalla kannattaa poiketa kahville tai lounastamaan.

 

Hilpeä Kahvikissa on Facebookissa.  Yrititäjän painopiste on silti selvästi ihmisen kohtaamisessa kasvotusten eikä kanavissa. Sain esitellä omien kissojen kuvat pöydästä toiseen ja kuulin naapuritalon kissasta, joka päivystää ikkunassa neljän nurkille iltapäivään. Varmaan se raportoi töistä palaavalle päivän kulkijat?

Kissakahvilasta melkein käy, vaikkei karvakorvia sisällä tassuttelekaan. Mutta kissan sielua selvästi ymmärretään. Vai mitä sanotte tähän tärkeään oveen ripustetusta kyltistä:

Joka aamu kun kiskon koipeni karvakorvien seassta selitän, että käyn ensin omalla hiekkalaatikolla ja sitten tulee aamuraksut. En olekaan ainoa, joka on oivaltanut. Kahvila Hilpeä Kahvikissa Keravalla jättää nauruyllätyksen asiakkaan löydettäväksi.

Joka aamu kun kiskon koipeni karvakorvien seassta selitän, että käyn ensin omalla hiekkalaatikolla ja sitten tulee aamuraksut. En olekaan ainoa, joka on oivaltanut. Kahvila Hilpeä Kahvikissa Keravalla jättää nauruyllätyksen asiakkaan löydettäväksi.

P.S. Hilpeä Kahvikissa sopii myös allergisille kissarakkaille, koska oikeita karvanpölistelijöitä ei täällä tassuttele.

TAGS
RELATED POSTS
Syyskuu on risteilykuu

perjantai, elokuu 31, 2018

Kirsikkakesä

torstai, kesäkuu 21, 2018

WoWanders – sähköinen matkapäiväkirja

maanantai, helmikuu 26, 2018

Uudet paperit – nouto verrattuna hakemiseen

tiistai, tammikuu 23, 2018

Ensimmäisen matkapäivän ohjelma

lauantai, joulukuu 2, 2017

Kävellen kaikkialla

torstai, syyskuu 7, 2017

Alkaisinko harrastaa peruttuja lentoja?

lauantai, heinäkuu 1, 2017

No höh!

torstai, kesäkuu 29, 2017

Uudenlainen Helsinkini: Talvipuutarha

tiistai, helmikuu 28, 2017

LEAVE A COMMENT