#Matka16 Yleinen Yritysyhteistyö

Ensi kokemuksia Savonlinjasta

By on maanantai, maaliskuu 7, 2016
Savonlinja uudistaa bussejaan ja verkkokauppaansa.

Sisupussi takasi euron matkan millä tahansa Savonlinja Oy:n vuorolla. #matka16-messujen osastolta saamani pikapalkinto.

Tammikuisilla Matkamessuilla kiertelin tarkkaan bussiyhtiöiden osastot. Siinä missä Onnibus.comin pisteessä kyseltiin pysäkkitoiveita ja kaiveltiin piilosta lahjaheijastinta ja punaista kassia bloggaajalle, joka ilmoitti juuri sen firman autossa kotiin kulkevansakin, tai Pohjolan Liikenteen pisteessä huvittelin uudessa autossa kauan aikaa, Savonlinjalla kohdalleni sattui esittelijä, joka jutteli siitä, mistä linja-automatkoissa on kyse: reiteistä ja lipuista.

Linjoille on tullut uuden ilmeen saaneita kulkupelejä. Toki värimaailma on yhä kellanruskea, ei mitenkään lempivärini, ja saattaapa vauvanvaippojen kanssa tekemisissä oleville tulla omat mielleyhtymänsä, vaan nyt ovat vauhtiraidat muuttuneet muodokkaammiksi. Onneksi ei ennen kuin tätä naputtelin tullut puu- ja lehtikuvioista mieleen sanonta Metsähallituksen puolelle menosta.

 

No mutta. Minä oikein tykkäsin hiljaisenasiallisesta esittelystä Matkamessuilla. Ja varsinkin siitä, että kilpailuun osallistuttuani sain käteeni pikapalkintona kaksi matkalippua.

Savonlinja uudistaa palveluaan, ja sain alennuskoodin sen omaan verkkokauppaan. Beta-versiossa täytyy olla alekoodi syötettynä, ja matka maksoi euron. Kyllä savonlinja.fi:stä lippuja muutenkin voi ostaa, mutta se ohjaa Matkahuollon kauppaan.

Kun ostin lipun, osallistuin myös kyselyyn ja annoin palautetta beta-version käytöstä. Kaiken kukkuraksi sähköpostiini tipahti kiitos osallistumisesta. Hieñoa, että Savonlinja on somessa noin nopea ja sutjakka.

Toinen lahjani oli pikkuruinen pussi, joka sisälsi muutaman Sisu-pastillin. Käärössä opastettiin, ettei sitä sovi heittää pois, kun karkit on syöty. Hykerrytti minua, karkkipaperimuistoja päiväkirjan väliin sullovaa.

Savonlinjan Sisupussilla oli kuitenkin paljon parempaa käyttöä kuin jäädä koristamaan muistikirjaa. Kun ojentaisin minkä tahansa vuoron kuljettajalle sen ja kolikon, saisin ajaa kyydissä eurolla. Erittäin sopiva ja ilahduttava lahja matkabloggaajan kengännauhabudjettiin. Savonlinjankin autoja huristelee puolen kilometrin päästä kotoa. Kiitos!

Suunnittelin ensin, että käyttäisin lahjani uuden nuuskimiseen sen sijaan että menisin tutusti Helsinkiin. Lappeenrantaan? Kyselin vinkkejä Facebookissa sekä sähköpostilla Lappeenrannan matkailusta, ja eivätkös kaikki hihku kuorossa, että tule kesällä. Siinäpä saman tien uusi tutkimusaihe: onko kotimaanmatkailu kesämatkailua?

Lappeenrannan-retki siirtyi, mutta lippuni käytin viime tiistaina, ja se Helsingin-keikka kyllä kannatti. Ei sattunut uudenmallista linjuria menomatkalle. Keskiovi ronklasi eivätkä stop-napit toimineet, mutta kuljettaja totesi, että näkeehän hän, kun tulemme etuovea kohti, ja pysäyttää.

Paluumatkaa ehdin hiukkasen jännittää. Bussin kyljessä oli tuttu värimaailma ja aikataulukin vakuutti, että Savonlinjan vuoro, vaan kun bussissa luki Linja-Karjala! Onkos yhtiöllä tytär? Ei kun kysymään, kelpaanko kyytiin. Kuljettaja hypisteli pussia aikansa ja totesi sitten, että àntaa mennä. Perillä vasta sain kuitiksi nollalipun; oli kuulemma pitänyt muistella, mitä kautta se merkitään. Eikös meitä Sisupusseja olekaan paljon liikkeellä?

Onneksi, onneksi tein niinpäin, että ostin menolipun verkkokaupasta tiettyyn vuoroon ja jätin karkkipussin taskuun paluumatkaa varten. Siitä jazzillasta tuli nimittäin italialainen ilta.

Vaan ennen italialaisia tunnelmia – Savonlinjalla on maaliskuun loppuun käynnissä #munsuomikuva-kisa Instagramissa. Osallistua voi useammalla kuvalla ja vanhat otokset tägätä aihetunnistein myöhemmin. Savonlinjan nettiaktiivisuus on kiitettävää tässäkin: tykkäävät kuvista ja vastaavat vikkelästi minun tarvitsematta aprikoida, onko pääkonttori sittenkin Australiassa, kun ei pihaustakaan kuulu. Palkintona #munsuomikuva monipuolistuu entisestään, kun bussikortilla ajelee pitkään.

Ja kyllä niitä uusiksi maalattuja busseja Karhulassakin näkee. En vain saanut kuvaa seuraavana päivänä, kun tietenkin räpläsin puhelimella juuri jotain muuta.

Tiivistetysti: Iso etu toimiva, nopea, ystävällinen palvelu kaikissa käyttämissäni verkon kanavissa ja plussaa siitä, että kyytiin pääsee Kotkan Karhulasta. Mukavampi aamukolmelta tallustaa muutama minuutti kotiin. Joltinenkin haitta on se, ettei ole apua verkossa työskentelyyn matkan aikana. Latauspistokkeet ja wifikin saisivat olla pitkänmatkan linjoilla jo arkipäivää, ja tämä kallistaa valintaani toisen, niin ikään Karhulasta liikennöivän kilpailijan puolelle.

/Savonlinjan matkaliput lahja Matkamessujen osastolta/

TAGS
RELATED POSTS
Kirsikkakesä

torstai, kesäkuu 21, 2018

WoWanders – sähköinen matkapäiväkirja

maanantai, helmikuu 26, 2018

Uudet paperit – nouto verrattuna hakemiseen

tiistai, tammikuu 23, 2018

Ensimmäisen matkapäivän ohjelma

lauantai, joulukuu 2, 2017

Bloggaajamatka Hotel Sopotiin

tiistai, lokakuu 31, 2017

Kävellen kaikkialla

torstai, syyskuu 7, 2017

Ol’ hollil’ Mäkilän traktorimuseossa lauantaina

perjantai, heinäkuu 7, 2017

Alkaisinko harrastaa peruttuja lentoja?

lauantai, heinäkuu 1, 2017

No höh!

torstai, kesäkuu 29, 2017

2 Comments
 1. Vastaa

  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa

  maanantai, maaliskuu 7, 2016

  Aika hieno messulahja. Juuri sellainen mistä bussimatkailija ilahtuu.

  • Vastaa

   ananas2go

   maanantai, maaliskuu 7, 2016

   Niinpä! Olin kyllä kerrassaan tyytyväinen. Ja nyt kun tämäkin yhtiö tuli tutummaksi, osaan seurata sen tarjoamia reittivaihtoehtoja. Eivät muutkaan liput Savonlinjalla järin kalliita ole.

   Kiitos, kun kävit kommentoimassa!

LEAVE A COMMENT