Kauas koneesta!

Blogissa on ollut hiljaista viime aikoina. Tähän on ihan hyvä syykin; huomaan nimittäin, että kun kesäloman jälkeen olen taas alkanut tehdä pitkää työpäivää koneen äärellä, kaipaan vapaa-ajalla mahdollisimman kauas koneesta. Toinen vaihtoehtoinen skenaario on, että olen kyllä koneella myös vapaa-ajalla, mutta sen verran aivot narikassa -tilassa, etten kykene juuri Netflixin katsomista vaativampaan aivotoimintaan. Eiköhän blogikin kuitenkin ala taas päivittyä nykyistä nopeampaan tahtiin, kunhan arkirytmistä saadaan kunnolla kiinni. Kirjoitettavaa olisi nimittäin vaikka kuinka…

Ennen kaipasin vapaalla meren rannalle tai puistoon, mutta nykyisin myös vuorille. Viime sunnuntaina lapsilla oli jälleen ”ylimääräinen” vapaapäivä, joten suuntasimme läheisille vuorille näin kauniisiin maisemiin.

Lisäksi tähän aivan lähelle on avattu uusi lapsille erityisen hyvin sopiva paikka; erittäin siisti ja tilava pizza- ja hampurilaispaikka, jossa on lapsille varattu Hop Lop -tyyppinen leikkitila. Kävimme tutustumassa paikkaan ja taidamme mennä toistekin (monta kertaa!). Enää ei tarvitse välttämättä lähteä Algeriin asti lasten huvitusten perässä.

 

Asuinalueemme kehittyy muutenkin yllättävän nopeaa tahtia; tänne on tulossa esimerkiksi uusi uimahalli. Siihen nähden kehitys on ollut huimaa, että vain joitakin vuosia sitten asuinalueemme paikalla oli perunapelto!

 

Mukavaa viikonloppua!

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply sirokko perjantai, lokakuu 6, 2017 at 22:40

  No just, kyllä teidän kelpaa. Kävimme tänään katsomassa mitä meidän huvipuistotyömaallemme kuuluu. Rakenteilla varmaan jo lähes kymmenisen vuotta. No ei ole edistynyt sitten lähtöni. Pari pientä liukumäkeä oli ilmestynyt ja muutama hiekkakasa, joita kukaan ei ollut vielä levittänyt, varmaan tuuli ja sade hoitaa homman ennen pitkää. Kävelytietkin olivat lähes umpeen kasvaneita. Taitaa työmiehet rehkiä tuntipalkalla, tai sitten kaupungin budjetti on jo loppuun kulutettu.

 • Reply Laura T. perjantai, lokakuu 6, 2017 at 22:56

  Tervetuloa takaisin Algeriaan :)! Täällä monesti yksityiset tahot pistävät pystyyn näitä lasten paikkoja. Myös kauppakeskus oli taas saanut aivan uudenlaisia lastenjuttuja, joista meidänkin lapset innostuivat. Lisäksi olen kuullut, että ”meidän kylältä” eräs varakas mies pyrki kansanedustajaksi ja lupaili edistävänsä ”kylämme” asioita, jos tulee valituksi. Tuli valituksi ja näyttää pitävän lupauksensa. Kunnioitettavaa (ja valitettavasti niin kovin harvinaista)!

  Täältäkin löytyy pääkaupungin kupeesta suuri leikkipuistohanke, joka on valitettavasti ollut jäissä jo ties kuinka pitkään. Aina sen on pitänyt valmistua tiettyyn päivämäärään mennessä, mutta enää siellä ei näy edes työmiehiä. On aika mielenkiintoinen hanke, koska leikkipuisto sijaitsee korkean kukkulan päällä. En yhtään tiedä, miten pikkulasten ja vanhusten on tarkoitus puistoon päästä, mutta mielellämme hyväjalkaisina olisimme puistoon tutustuneet, jos se vain joskus valmistuisi….

 • Reply Maryam sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 08:16

  Tiedätkö mitä nuo kuvassa olevat marjat ovat? Itseäni on lähiaikoina (koko perheen ollessa flunssassa) harmittanut juuri se, etten tunne täkäläisiä marjoja, enkä tiedä mistä niitä saa. ”Puumansikoita” ollaan ostettu joskus kun niitä on ollut saatavilla, ja tietysti mansikoita, mutta varmaan täälläkin olisi luonnonmarjoja, kun vaan tuntisi ne ja niiden kasvupaikat. Mulperimarjoja kerättiin silloin kun niiden aika oli, mutta valitettavasti ne puut taitavat aina olla teiden varsille istutettuja (kasvaako niitä luonnossa ”villinä”, kuka tietää?).
  Olen myös vähän sekaisin vuodenaikojen kanssa, enkä pysty hahmottamaan milloin minkäkin marjan/hedelmän/kasviksen sesonkiaika on. Suomessa kun se on niin selkeää, lähes kaikki kypsyy ja kerätään lyhyen kesän aikana.
  Täällä jokin kasvis saattaa olla yllättävän kallis sesonkiajan ulkopuolella. Esim. kukkakaali maksoi yli 500D/kpl, kun olin ajatellut saavani 100D 3kpl:tta kuten jokin aika sitten. Tomaatit maksoivat pari kk sitten 35Dkg, nyt 150D.

 • Reply Laura T. sunnuntai, lokakuu 8, 2017 at 18:32

  Uskotko, että mietimme vuorilla aivan samaa :). Lapset olisivat kovasti halunneet maistaa noita marjoja, mutten tietenkään uskaltanut antaa maistaa, kun en itsekään tiedä, mitä ne ovat – ties vaikka olisivat myrkyllisiä… Omakin tietämykseni tällä saralla on valitettavasti aivan olematonta.

  Tällä hetkellä hyvä vitamiinipommi on granaattiomena, jonka satoaika taitaa olla parhaimmillaan. ”Korvaan” sillä joidenkin marjojen puuttumisen. Täkäläiset granaattiomenat ovat valtavan herkullisia ja kuulemma ihan superfoodien veroisia!

 • Reply Kulttuurishokin täyteinen Suomen reissu - Algeria lapsiperheen silmin torstai, toukokuu 24, 2018 at 22:14

  […] kun työpäivät koneen äärellä venyvät pitkiksi, haluan useimmiten vapaa-ajalla mahdollisimman kauas koneesta. Jopa suosikkiblogieni seuraaminen on tästä syystä jäänyt aikaisempaa vähemmälle. En vielä […]

 • Leave a Reply