Keijuluola – Les Grottes de Beni Add

Les Grottes de Beni Add

Jos joku olisi sanonut ennen Tlemcenin matkaa, että eräs vaikuttavimmista kohteista, joissa olen koskaan käynyt, sijaitsee yli 1 000 metrin korkeudessa, olisin luultavasti sanonut, ettei se voi pitää paikkaansa, koska en suostu sellaisiin kohteisiin menemään. Korkeanpaikankammo on ikävä seuralainen, mutta tällä kertaa päätin, ettei se estä minua vierailemasta kohteessa, jonka näkemistä niin kovin odotimme.

On kuitenkin myönnettävä, etten etukäteen ollut aivan varma, että paikan päälle päästäksemme meidän pitäisi ajaa vuorilla. Muutama kohteen TripAdvisor-sivustolla saama arvostelu hieman viittasi tähän, mutta halusin uskotella itselleni  uskoa, että ehkä juurikin luolan kautta päästään vuoren huipulle. Kun sitten paikan päällä selvisi, että kohde sijaitsee todellakin vuoren huipulla, ei epäröinnille enää jäänyt paljoakaan aikaa.

Les Grottes de Beni Add

Pidän kyllä vuorilla ajamisesta silloin kun ajetaan leveillä moottoriteillä, joissa on kunnolliset turvakaiteet. Tällöin uskallan nauttia maisemista, mutta kapeat vuoristotiet, joilla saattaa paikoitellen olla aivan minimaaliset turvakaiteet tai ei kaiteita lainkaan, ovat asia erikseen. Teistä puhuttaessa moottoritie Oranin ja Tlemcenin välillä on mielestämme kaunein moottoritie, jolla olemme ajaneet, vaikka monessa maassa onkin tullut ajettua! Tie oli erittäin hyväkuntoinen ja leveä ja liikennettä oli vähän, minkä lisäksi ympärillä aukesi uskomattoman kauniit maisemat! Keijuluolille mennessämme sen sijaan jouduimme ajamaan juurikin sellaista kapeaa vuoristotietä. Ylöspäin mentäessä ajoimme vuoren kupeessa, jolloin huolehdin lähinnä siitä, miten selviäisin alastulosta, kun joutuisimme ajamaan vuoren ulkoreunalla. Mies on kuitenkin hyvä kuski ja paluumatkalla kävikin niin, että uskaltauduin jopa katsomaan alas. Maisemat olivat kyllä niin upeat, että kannatti!

Vuoren huipulla oli tarjolla ruokaa, matkamuistoja, leikkipaikka lapsille – sekä upeat maisemat, joita ihailimme hetken ennen luolan aukeamista.

Les Grottes de Beni Add

Les Grottes de Beni Add Vuoret

Luolassa liikuttiin aidattua polkua pitkin, joka vei meidät syvimmillään useiden kymmenien metrien syvyyteen ja luolassa kiertämämme lenkki oli lähes kilometrin mittainen. Vierailijoita valvottiin valvontakameroiden ja mikrofonien avulla. Sisäänpääsy tähän upeaan kohteeseen maksoi koko perheeltämme reilun euron.

Les Grottes de Beni Add luola 3

Les Grottes de Beni Add luola 19

Les Grottes de Beni Add

Les Grottes de Beni Add luola 14

Les Grottes de Beni Add luola 20

Les Grottes de Beni Add 21

Luola oli niin vaikuttava näky, etten ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa ja voinkin sanoa, että Les Grottes de Beni Add on yksi upeimmista paikoista, joissa olen käynyt! Kerrotaan, että berberit ovat aikoinaan löytäneet tämän ikivanhan luolan ja että algerialaiset Ranskaa vastaan taistelleet vapaustaistelijat ovat paenneet ranskalaisia luolan kautta aina Marokkoon asti. Luola on siis valtavan pitkä, mutta nykyisin yhteys Marokon puolelle on suljettu ja yleisö näkee luolastosta vain pienen osan.

Les Grottes de Beni Add

Luolassa on ikään kuin erilaisia huoneita, joissa osassa näyttää aivan siltä kuin luolan katosta roikkuisi miekkoja tai jääpuikkoja. Käsittääkseni luola on kuitenkin kalkkikiveä. Lisäksi luolassa voi nähdä erilaisia muodostelmia – ja osa on jopa sitä mieltä, että siellä voi nähdä sellaisiakin kuuluisia nähtävyyksiä kuin Vapaudenpatsaan. Luolissa on aivan erityinen tunnelma eikä olekaan ihme, että niitä kutsutaan myös Keijuluoliksi. Minusta näytti aivan siltä kuin monissa kohdissa olisi ollut pieniä, upeita linnoja ja myös lasten mielikuvitus loihti esiin vaikka mitä luolavierailun aikana. Esimerkiksi yhdessä alla olevista kuvista näyttää mielestäni aivan siltä kuin kuvassa olisi vauvaa sylissään pitävä mummo. Tämä oli erittäin mielenkiintoinen kohde myös lasten mielestä!

Les Grottes de Beni Add luola

Les Grottes de Beni Add luola 4

Les Grottes de Beni Add luola 5

Les Grottes de Beni Add luola 6

Les Grottes de Beni Add luola 7

Les Grottes de Beni Add luola 8

Les Grottes de Beni Add luola 9

Les Grottes de Beni Add luola 10

Les Grottes de Beni Add luola 11

Les Grottes de Beni Add luola 12
Les Grottes de Beni Add, luola 13

Les Grottes de Beni Add luola 16

Les Grottes de Beni Add luola 18

Luolan paikoitellen tosi korkealle kohoava katto sekä paikan kauneus saivat luolan tuntumaan aivan luonnon omalta upealta palatsilta! Löysitkö muuten kuvista mainitsemani vauvaa sylissään pitävän mummon tai näitkö niissä jotakin muuta mielenkiintoista?

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sirokko tiistai, tammikuu 10, 2017 at 16:22

  Aivan mahtavia nuo tippukiviluolat, rakastan yleensä kaikkia luolia, tavallisiakin. Noin kaukana meiltä en ole käynyt, vain Aokas Tichyn lähellä on tuttu, sopivasti rantatien varressa. Se on pienempi mutta satumainen sekin. Kuvasitko salaa kännykällä, yleensä kuvaus on kielletty, ainakin salaman käyttö . Harmittaa kun sen takia ei ole yhtään kuvaa Aokkaan luolasta.

 • Reply Laura T. tiistai, tammikuu 10, 2017 at 18:01

  Kännykällä räpsittyjä nämä kyllä ovat, kun olen huomannut, että kännykällä tai tabletilla kuvaaminen ei täällä kiinnitä juurikaan huomiota, koska paikallisetkin niin tekevät, mutta kameran kanssa liikkuessa tulee ihan ”turistifiilis”, sellaisella hieman negatiivisella tavalla, lisäksi meidän kamerakin alkaa olla jo sen verran iäkäs, että uudella kännykällä taitaa tulla vähintään samanveroisia kuvia kuin vanhalla kameralla :). Tuolla ei kuvien ottamisesta sanottu mitään enkä nähnyt myöskään kieltokylttejä. Muutkin kuvasivat reippaasti.

  Ainoan huomautuksen sai perhe, joka teki hieman liian läheistä tuttavuutta luolaan ja meni siis ottamaan kuvia noiden aitojen toiselle puolelle rakennelmiin nojaten. Samantien tuli kaiuttimista viesti, että sieltä pitää poistua, mikä tietysti oli aivan oikein. Valvonta oli siis tarkan tuntuista, mutta kuvaamisesta aidan oikealta puolen ei sanottu mitään. Satumainen on juurikin oikea sana kuvaamaan luolaa – juuri sitä se oli!

 • Reply Kallista hiekkaa - Algeria lapsiperheen silmin sunnuntai, helmikuu 26, 2017 at 22:35

  […] osuudet. Oli mielenkiintoista, että monet kirjan tapahtumat sijoittuvat viime lomamme maisemiin, Tlemceniin ja Oraniin – Mascarankin ohi muistan meidän ajaneen – paikka jäi nimensä ansiosta […]

 • Reply 10+1 kysymystä ulkosuomalaisille - Algeria lapsiperheen silmin lauantai, heinäkuu 15, 2017 at 19:34

  […] 2016 tapahtui paljonkin mukavia juttuja. Mieleenpainuvimpia taisivat olla loma Espanjassa, vierailu Tlemcenin keijuluolassa, rantalomailu täällä Algeriassa sekä se, että saimme toisen kissamme kesällä […]

 • Reply When in Rome, do as the Romans do - Maassa maan tavalla - Algeria lapsiperheen silmin torstai, elokuu 31, 2017 at 20:19

  […] päällä katsottuna huomattavan paljon vaatimattomamman oloinen kuin parhaissa kuvissa, kun taas Tlemcenin Keijuluola, joka on varmasti suurimmalle osalle matkailijoista kohde, josta he eivät ole koskaan […]

 • Reply Matkavuoden 2017 topit ja flopit - Algeria lapsiperheen silmin sunnuntai, joulukuu 31, 2017 at 12:28

  […] muuten lainkaan muista, kävimmekö Tlemcenin Keijuluolissa tämän vuoden puolella vai vuoden 2016 lopussa (kävimme Tlemcenissa ja Oranissa vuoden […]

 • Leave a Reply