Miehen kotiinpaluujuhla

Sovimme miehen kanssa tänä vuonna, että toteutamme molemmat tahoillamme yhden suurista haaveistamme. Minun haaveeni oli Rooma, jonne matkasin 7-vuotiaan hyvässä seurassa. Miehen haaveen toteuttaminen vaati matkustamista Suomeen pariksi kuukaudeksi. Niinpä otin kahdeksi kuukaudeksi yksin vastuun lapsista. Olen tottunut olemaan paljon yksin lasten kanssa eli sikäli asiassa ei ollut mitään uutta, mutta olin ensimmäistä kertaa yksin Algeriassa näin pitkään lasten kanssa. Aikaisemmin olen ollut Algeriassa yksin lasten kanssa vain muutamia viikkoja. Aika tuntui kuitenkin kuluvan yllättävän nopeasti ja miehen kotiinpaluu alkoi häämöttää loppujen lopuksi yllättävän lyhyeltä tuntuneen ajan jälkeen.

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Monikulttuurisen perheen fuusiokeittiö

Myös ruoka aiheuttaa Algeriassa moninaisia tunteita. Olen tainnut syödä sekä elämäni parhaimpiin että huonoimpiin annoksiin kuuluvia ruokia juurikin Algeriassa. Valitettavan moni turisti on kokenut algerialaisen ruuan oudoksi ja olenpa jopa törmännyt matkaoppaaseenkin, jossa algerialaista ruokaa arvosteltiin kovin sanoin. Kuitenkin tarjolla on myös toinen toistaan parempia herkkuja ja nykyisin Algeriasta saa myös erityisen herkullista pikaruokaa – kunhan vain tietää, mistä etsii. Monikulttuurisen perheen yksi tärkeimmistä rikkauksista onkin mielestäni se, että voin aika vapaasti valita molemmista kulttuureista ne osaset, joista pidän ja hylätä ne, joista en pidä. Tätä samaa periaatetta noudatan myös ruuan osalta. Olen siinä mielessä kulinaristi, etten kotonani syö juuri koskaan mitään, minkä mausta en pidä. Toisaalta en taas ole siinä mielessä nirso, ettenkö pystyisi syömään kylässä lähes kaikkea tarjottavaa. Mielelläni myös maistelen uusia makuja ja jos tykkään jostakin mausta, otan mielelläni selvää, miten pystyisin loihtimaan samanlaisia makuja myös kotikeittiössäni. Suomessa perheeni lisäksi myös ystäväpiirini oli kovin monikulttuurinen, minkä vuoksi olen päässyt tutustumaan esimerkiksi uzbekistanilaisen keittiön herkkuihin ja napannut sieltä mukaani muutamia herkkureseptejä.

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Kauas koneesta!

Blogissa on ollut hiljaista viime aikoina. Tähän on ihan hyvä syykin; huomaan nimittäin, että kun kesäloman jälkeen olen taas alkanut tehdä pitkää työpäivää koneen äärellä, kaipaan vapaa-ajalla mahdollisimman kauas koneesta. Toinen vaihtoehtoinen skenaario on, että olen kyllä koneella myös vapaa-ajalla, mutta sen verran aivot narikassa -tilassa, etten kykene juuri Netflixin katsomista vaativampaan aivotoimintaan. Eiköhän blogikin kuitenkin ala taas päivittyä nykyistä nopeampaan tahtiin, kunhan arkirytmistä saadaan kunnolla kiinni. Kirjoitettavaa olisi nimittäin vaikka kuinka…

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Epätoivon tunteita muovipussikylän äärellä

(Kuva: Pixabay.com)

Kun kävelemme lasten kanssa lähisupermarkettiimme, Oscariin, kävelemme samalla malilaisten pakolaisten kyhäämän kylän läpi, jossa pakolaiset asuvat muovipusseista valmistetuissa majoissaan. Parin minuutin kävelyn jälkeen on kuin olisimme saapuneet johonkin aivan toiseen Afrikan maahan, vaikkemme tietystikään ole poistuneet Algerian rajojen ulkopuolelle. Algeriassa nimittäin usein unohdan olevani Afrikassa.

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Kesäloman loppu ja koulun alku

Näin upeita uimakavereita olisi saanut Bab Ezzouarista. Pistin harkintaan ja seuraavalla kerralla ne olikin jo loppuunmyyty. Onneksi valas ja krokotiili olivat iskukunnossa vielä tänäkin kesänä.

Ihanat rantapäivät ovat taas takana päin ja on ollut aika palata arkeen. Algeriassa koululaisten kesäloma on PITKÄ ja lasten koulu alkoikin vasta keskiviikkona 6.9.!

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube