Kulttuurishokin täyteinen Suomen reissu

Viime blogipostauksesta on vierähtänyt taas aikaa ja huomaan, että kun työpäivät koneen äärellä venyvät pitkiksi, haluan useimmiten vapaa-ajalla mahdollisimman kauas koneesta. Jopa suosikkiblogieni seuraaminen on tästä syystä jäänyt aikaisempaa vähemmälle. En vielä halua täysin lyödä pillejä pussiin, vaan pidän blogin avoinna, josko kirjoitusinto taas jossakin vaiheessa leimahtaa…

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Miten tuontibannaus on vaikuttanut elämäämme?

Algeriassa on viime aikoina puhuttu paljon siitä, kuinka monien tuotteiden tuonti ulkomailta on lopetettu kotimaan tuotannon ja viennin lisäämiseksi. Olen sanonut ennenkin, että täällä on öljyn hinnan alenemisen myötä herätty siihen, että maan talous on luottanut liian pitkään ja liian voimakkaasti öljy- ja maakaasuesiintymiin ja nyt onkin tullut aika monipuolistaa myös muuta taloutta. Kuulostaa mielestäni järkevältä tuottaa mahdollisimman paljon omassa maassa – mitä lähempänä tuotteet tuotetaan, sitä vähemmän niiden kuljettamiseen ja varastointiin kuluu esimerkiksi luonnonvaroja. Miten tämä sitten on näkynyt omassa elämässämme?

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Kun haikaratkin katosivat

 

Tiedän, että vaikutan monen algerialaisen mielestä höpsöltä, koska juttelen eläimille ja pidän niitä kovin inhimillisinä, ystäviin verrattavina, olentoina muutenkin. Eräs anopin kertoma tarina sai kuitenkin huomaamaan, ettei eläinten älykkyys suinkaan ole jäänyt huomaamatta täälläkään.

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Vuorivillitys

Algerialla on ollut monessakin mielessä minuun hyvä vaikutus. Olen elämäni aikana onnistunut luomaan itselleni muutaman fobian ikävien kokemusten vuoksi, mutta olen myös onnistunut pääsemään niistä omatoimisesti eroon puhtaaseen järkeen vetoamalla sekä siedättämällä itseäni. En voi edelleenkään sanoa suuresti nauttivani tilanteista, joita ennen pelkäsin, mutta pystyn kuitenkin jo toimimaan näissä tilanteissa melko normaalisti. Korkeanpaikankammo on kuitenkin ollut sellainen fobia, jota olen pitänyt sisäsyntyisenä ja josta en vain ole tahtonut päästä eroon – kunnes aloitimme retkeilyn Algerian vuorilla!

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube