Lushin ihanuuksia

 

Lush muisti minua jälleen ihanilla tuotteilla, jotka ilahduttivat kovasti! Voiko muuten olla parempaa lahjaideaa kuin hyväntuoksuiset ja mahdollisimman luonnonmukaiset kylpytuotteet ja muu kosmetiikka?!

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Oodi 100-vuotiaalle Suomelle

Vaikken ainakaan tällä hetkellä haluakaan asua Suomessa, on Suomessa kuitenkin monia hyviä puolia, joista olen erityisen kiitollinen. Oli mukava palata Algeriaan, kun täälläkin algerialaiset lentokenttävirkailijat huutelivat ”I love Finland!” kuullessaan, että olen Suomesta kehuen Suomen luonnon kauneutta. Meille Suomen itsenäisyypäivä on erityisen tärkeä siitäkin syystä, että yksi lapsista viettää tänään synttäreitä!

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Kun tuntuu, että on liian kaukana

En ole koskaan kokenut erilaista kulttuuritaustaa kaksikulttuurisen avioliiton haastavimpana osana, vaan mielestäni kaikista haastavinta on se, että väistämättä toisen perhe asuu kaukana. Nyt kun itse olen asunut jo useamman vuoden ulkomailla, olen huomannut, että kaikista vaikein tilanne on silloin, kun Suomessa tapahtuu jotakin erityisen iloista tai erityisen surullista. Erityisen iloisista tapahtumista, kuten ystävän iloisesta perhetapahtumasta, paitsi jääminen tuntuu kuitenkin hieman helpommalta, kuin silloin, kun uutiset Suomesta eivät ole hyviä. Muistelen erään ulkosuomalaisen kerran todenneen, että hän on kaikista eniten kotonaan juurikin lentokoneessa, mutta minusta taas tuntuu välillä, että olen koneessa jonkinlaisessa välitilassa enkä aina oikein edes tiedä kumpaan suuntaan toivoisin koneen lentävän. Läheisen sairastuessa vakavasti tuhannet kilometrit välissämme alkoivat yhtäkkiä tuntua musertavan pitkiltä. Mies sanoikin, että silloin on lähdettävä, jos ajatukset ovat jo muutoinkin muualla. Taisin olla Algeriassa joitakin päiviä melkoisen poissaoleva huonoja uutisia saatuani, mikä ei jäänyt mieheltä huomaamatta.  Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Minustako kunnallisvaaliehdokas?!

Algeriassa on parhaillaan menossa kunnallisvaalit ja katujen reunat ovat täyttyneet ehdokkaiden mainoksista. Teillä on ollut tavallista enemmän ruuhkia ja osa ehdokkaista on jalkautunut kansan pariin lupailemaan kuuta taivaalta. Anoppi yllätti ehdottamalla, että minun pitäisi kyllä osallistua ensi kerralla. MINUN? Asia on jaksanut naurattaa ja tuntui oikeastaan hyvältä kuulla, että anoppi luottaa kykyihini niin paljon, että hänen mielestään sopisin kunnallisvaaliehdokkaaksi. Mies on aina kannustanut minua kokeilemaan sellaisiakin asioita, joihin en välttämättä olisi ennen uskonut pystyväni ja nyt taidan tietää, mistä tämä luonne oikein periytyy.

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube

Korvaavia yrityksiä & muutamia ajatuksia hintatasosta

Olen viime aikoina huomannut, että vaikka elämme hyvin erilaisissa puitteissa kuin Helsingissä, niin arki on alkanut muovautua yllättävänkin samankaltaiseksi. Tietyt käyttäytymismallit jatkuvat täälläkin, vaikka puitteet ovatkin erilaiset. Siinä missä Helsingissä kurvasimme kerran viikossa Citymarketin pihaan, teimme kerralla suuren määrän ruokaostoksia ja haimme lähikaupoista aina viikon mittaan täydennyksiä, niin täällä ajelemme kerran viikossa Bab Ezzouariin, keräämme kärryn kukkuroilleen ja haemme täydennyksiä toreilta sekä lähikaupoista. Ajattelinkin kertoa hieman siitä, millaiset tuotteet ja yritykset ovat täällä korvanneet Suomessa suosimamme ja miltä Algerian hintataso tuntuu.

Continue Reading

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssyoutube