Madeira, Portugali

Vietä unohtumaton aktiiviloma Madeiralla – viisi vinkkiä

Madeiran saariryhmä on suosittu rantalomakohde, mutta saarten luonto tekee Madeirasta myös aktiivimatkailijoiden suosikin.

Madeira sopii aktiivimatkailijoille

Portugalille kuuluva Madeira sijaitsee Pohjois-Atlantilla Marokon länsipuolella. Saariryhmä houkuttelee matkailijoita erityisesti upean ja vaihtelevan luontonsa vuoksi. Monipuoliset luontonähtävyydet ja hyvät vaellusolosuhteet tekevätkin Madeirasta oivan aktiivilomakohteen.

Madeiran saariryhmä koostuu seitsemästä saaresta, joten uutta nähtävää riittää viikon mittaisella lomalla vaikka joka päivälle. Saaret ovat tuliperäisiä, mikä tuo oman erikoisuutensa Madeiran luontoon. Vain kaksi saarista ovat asuttuja, joten Porto Santon ja Madeiran saarten ulkopuolella on mahdollista nauttia luonnon rauhasta.

Merkittäviä luontokohteita on myös Madeiran saarella, sillä noin kolme neljäsosaa saaresta on luonnonsuojelualuetta.

Poimi aktiivivinkit Madeiralle ja lähde matkaan!

1. Kiertele näköalapaikoilla

Madeiran upea luonto takaa hurjat näkymät, ja saarella onkin lukuisia vaikuttavia näköalapaikkoja. Esimerkiksi Cabo Girãon 580 metriä korkea jyrkänne on hyvin suosittu paikka katsella maisemia. Sieltä avautuu vaikuttava merimaisema, ja korkean paikan kammoisia kauhistuttava näkymä jyrkkää kalliota pitkin alas. Alueella sijaitsee myös suosittu lasilattia, jonka läpi voi käydä katselemassa alapuolelle avautuvaa maisemaa.

Muita suosittuja näköalapaikkoja ovat Madeiran korkein huippu, 1 862 metriin kohoava Pico Ruivo sekä 1 818 metriä korkea, saariryhmän kolmanneksi korkein huippu Pico de Areiro.

2. Vaella levadojen vieressä

Madeiran satoja vuosia vanhat kastelukanavat eli levadat luovat jopa kaksi tuhatta kilometriä pitkän kastelukanavaverkoston. Levadojen vierelle alun perin huoltotöitä varten rakennetut polut ovat nykyisin vaeltajien käytössä, ja kastelukanavien vierustaa pitkin onkin mahdollista vaeltaa pitkin saaria.

Maisemat vaihtelevat tiheistä metsiköistä syviin rotkoihin, joten vaellus levadan vartta pitkin on suosittu tapa tutustua vehreän saariryhmän luontoon.

Madeira, Portugali
Levadojen vieressä kulkevan polun avulla kastelukanavien seuraaminen on helppoa.

3. Lähde golflomalle

Madeira sopii mainosti golfkohteeksi, sillä saarilla on useita hyvätasioisia viheriöitä. Sääolosuhteet ovat sopivat golfaamiselle huhtikuusta syyskuulle. Muina kuukausina lämpötilat ovat 20 asteen tuntumassa, mutta sateiden vuoksi golfaaminen on hieman haasteellista.

Monet Madeiran golfkentät sijaitsevat luonnonkauniilla alueilla, joten pelaamisen lomassa voi nauttia upeista maisemista. Viheriöt sopivat kaikentasoisille pelaajille, mutta koska korkeuserot ovat suuria, vaativat ne pelaajalta hyvää kuntoa.

4. Rakastu rantoihin

Aktiivisesta rantapäivästä haaveileville Madeira on loistava valinta. Saariryhmä tarjoaa matkailijalle runsaasti rantaviivaa ja lämmintä vettä, joten kohde on vesiurheilulajien ystävien mieleen.

Uimisen sekä rannalla joogaamisen ja lenkkeilyn lisäksi Madeiralla on mainiot olosuhteet sukeltajille, surffaajille ja snorklailijoille. Lämmin ilmasto takaa, että vedessä tarkenee vaikka koko päivän.

5. Patikoi Madeiran luonnossa

Madeira sopii mainosti vaellusmatkalle, ja saarelle kannattaakin pakata mukaan hyvät vaelluskengät. Suositussa matkakohteessa on useita patikointikohteita, jotka tarjoavat paitsi mukavaa tekemistä lomapäiville myös haasteita, sillä tuliperäisillä saarilla maasto vaihtelee rutkasti.

Reittejä on tarjolla useita erilaisia, joten kaikentasoisille vaeltajille löytyy omaan tasoon sopiva patikkareitti. Suosituimpia vaelluskohteita ovat Pico Ruivon ympäristössä olevat reitit, Caldeirão Verden levadan vieressä kulkeva vesiputoukselle päättyvä reitti, luolien täyttämä São Vicente, Curral das Freiras -laakso sekä pieni Câmara de Lobos -kylä.

>> Lue lisää vinkkejä Madeiralle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Emmanuel Parent

Päivitetty: 29.10.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 4,33 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia