Europaweg, Sveitsi

Uskaltaisitko astua tälle sillalle? Maailman pisin jalankulkijoille suunnattu riippusilta saa jalat tutisemaan keskellä Alppeja

Korkeiden vuorien keskellä sijaitseva riippusilta vaatii rohkeutta – onko tämän pahin painajainen vai todellinen unelmakohde?

Pitkän vaellusreitin viimeinen etappi

Sveitsiin on avattu maailman pisin jalankulkijoille suunnattu riippusilta. Heinäkuussa 2017 avattu silta sijaitsee noin 85 metrin korkeudessa ja on lähes kilometrin mittainen, sillä sillalla on pituutta 949 metriä.

Silta sijaitsee Sveitsin Alpeilla olevan kuuluisan Europaweg-vaellusreitin päätöspisteessä. Kaksipäiväinen vaellus on monille kerran elämässä -kokemus, sillä mahtipontisen lopetuksen lisäksi noin 33 kilometrin mittaisen reitin varrella on lukuisia hyvin näyttäviä vuoristomaisemia.

Etelä-Sveitsissä sijaitseva silta on tarkalleen ottaen Grabengufer-rotkon yläpuolella. Paikalla on aiemminkin ollut silta, mutta se suljettiin vuonna 2010 sillan vaurioiduttua pahasti maanvyörymien ja putoilevien kivien vaikutuksesta. Uusi silta sijaitsee 200 metriä aiempaa alempana, ja lyhentää edestakaista vaellusmatkaa noin kilometrillä.

Grächenin ja Zermattin välissä olevalle reitille rakennettu Europabrücke on vankkaa tekoa, sillä siltaan on käytetty esimerkiksi kahdeksan tonnia kaapelia jo pelkästään estämään sen keinuminen kävelijöiden ylittäessä rotkoa.

Lähde: Lonely Planet
Kuvat: Flickr / Peter Schär ja Instagram

Päivitetty: 4.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia