Istockphoto
Ras Al Khaimah, Arabiemiraatit

Tässä Arabiemiraattien uusi vetonaula: maailman pisin ja korkein vaijeriliuku avataan suosittuun lomakohteeseen

Maan korkeimpaan kohtaan avautuva vaijeriliuku on ennätyksiä tavoittelevan valtion uusin nähtävyys.

Pituutta ei paljasteta

Uskaltaisitko lähteä maailman pisimmän ja korkeimman vaijeriliu’un kyytiin? Joulukuussa 2017 Arabiemiraattien Ras al Khaimahiin avattava vaijeriliuku tulee tarjoamaan hurjapäille todellista mielihyvää, sillä liu’usta lupaillaan paitsi maailman pisintä myös maailman korkeinta.

Vaijeriliuku avataan Arabiemiraattien korkeimpaan kohtaan, Ras al Khaimahin emiraatissa sijaitsevaan Jebel Jaisiin, joka on 1 934 metrissä. Korkea sijainti tekee joulukuun ensimmäisellä viikolla avautuvasta vaijeriliu’usta maailman korkeimman.

Ras Al Khaimah, Arabiemiraatit
Ras Al Khaimah Tourism Development Authority
Joulukuussa avattavan vaijeriliu’un voi kokea samanaikaisesti kaverin kanssa.

Kohteen lopullinen pituus ei ole vielä selvillä, sillä sitä ei paljasteta etukäteen. Sen on puhuttu olevan kuitenkin pidempi kuin tämän hetken maailman pisin vaijeriliuku, Puerto Ricossa sijaitseva 2 200 metriä pitkä The Monster. Huhuja liu’un pituudesta kuitenkin riittää, sillä esimerkiksi matkailusivusto Lonely Planetin mukaan vaijeriliuku tulisi olemaan kolme kertaa maailman korkeimman rakennuksen, Dubaissa sijaitsevan 828-metrisen Burj Khalifan, mittainen.

Jebel Jaisiin tulee kaksi rinnakkain olevaa vaijeriliukua, joten hurjan elämyksen voi kokea samanaikaisesti vaikkapa ystävän tai puolison kanssa. Kyydin on kaavailtu olevan todella vauhdikasta, sillä vaijeriliu’un vauhti voi kiihtyä 90–130 kilometriin tunnissa.

Ras al Khaimahin emiraatti on rauhallinen lomakohde, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Tuleva vaijeriliuku tulee varmasti olemaan teini-ikäisten lomailijoiden suosikki, mutta sen odotellaan houkuttelevan emiraattiin myös aiempaa enemmän hurjia aktiviteetteja etsiviä matkailijoita.

Katso video joulukuussa avautuvasta vaijeriliu’usta!

>> Lue lisää vinkkejä Ras al Khaimahiin!

Lähteet: Jebel Jais ja Lonely Planet
Kuvat: Istockphoto ja Ras Al Khaimah Tourism Development Authority
Video: Youtube / Ras Al Khaimah Tourism Development Authority

Päivitetty: 7.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia