Istockphoto
Marbella, Espanja

Tämä uusi seikkailu muuttaa käsityksesi Aurinkorannikosta – vaellus jyrkänteiden välissä vie upeiden maisemien äärelle

Jokivaellus Aurinkorannikolla tuo vaihtelua monille suomalaisille tutuksi tulleeseen lomakohteeseen.

Unohda tylsät aktiviteetit ja kokeile jokivaellusta

Espanjan Aurinkorannikko tarjoaa matkailijoille useita lomakohteita ja paljon tekemistä matkapäiville. Perinteisten loma-aktiviteettien, rannalla makoilun, kaupunkikohteissa kiertelyn ja nähtävyyksien katselun lisäksi alueella on myös huimat aktiivimahdollisuudet.

Noin 20 kilometrin päässä Marbellasta sijaitsevassa Benahavíksen pikkukaupungissa voi kokea unohtumattoman aktiivielämyksen, johon ei ensimmäisenä arvaisi pääsevänsä lomaparatiisina tunnetulla Aurinkorannikolla. Jokivaellus Guadalmina-joella on muutaman tunnin mittainen retki, jonka aikana osallistujat pääsevät vaeltamaan korkeiden kallioiden välissä puikkelehtivaa jokea pitkin.

Reitti kulkee paikoitellen jyrkän rotkon pohjalla, ja veden määrä vaihtelee. Paikoitellen vettä voi olla niin paljon, että eteenpäin pääsee ainoastaan uiden, mutta matkalla on myös täysin kuivia kohtia sekä kahlauspaikkoja. Vaihtelevan ja paikoitellen hyvin haastavan maaston vuoksi elämys ei sovi kaikkein huonokuntoisimmille.

Jokivaelluksen aikana on monia mahdollisuuksia erilaisiin hauskoihin kokemuksiin: kallioilta voi hypellä veteen ja osan reitin kohdista voi uida, minkä lisäksi ympärillä avautuvat maisemat tekevät luontokokemuksesta monin verroin mieleenpainuvamman.

Benahavíksesta järjestetään ohjattuja retkiä, ja ammattitaitoisen paikallisoppaan asiantuntemuksen avulla paikoitellen vaaralliselta tuntuva jokivaellus sujuu turvallisesti. Vuodenaika vaikuttaa merkittävästi retken onnistumiseen, sillä talvikuukausina vesi on paitsi kylmää se on myös peittänyt valtaosan reitistä.

Katso video Aurinkorannikon jokivaelluksesta!

>> Lue lisää vinkkejä Espanjan Aurinkorannikolle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto
Video: Youtube / Harijs Veveris

Päivitetty: 24.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia