Istockphoto
Phuket, Thaimaa

Kyllästyitkö sinäkin turistirysiin Thaimaassa? Tässä kolme rauhallista paikkaa lomallesi

Hidas matkustaminen säästää rahaa ja ympäristöä, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden tutustua paikkoihin, joita muut matkailijat eivät lomallaan koe.

Koe aidompi Thaimaa

Thaimaan ekologinen matkailutrendi Slow Travel tarkoittaa tahdin hiljentämistä ja matkakohteiden kokemista aidolla tavalla.

Matkustuselämys perustuu thaimaalaiseen elämänfilosofiaan, jonka mukaan eletään sopusoinnussa sekä ajan että vuodenaikojen kanssa. Slow Travel -filosofian mukaisesti matkustavat huomioivat erityisesti paikallisuutta ja luonnonmukaisuutta.

Slow Travel -matkailu sopii reissaajalle, joka haluaa tutustua rauhalliseen Thaimaahan turistiparatiisien ulkopuolella. Yhdessä paikassa viivytään pidempään, paikallisväestön elintapoihin tutustutaan ajan kanssa ja majoittuminen tapahtuu paikallisten omistamissa hotelleissa. Myös paikallisoppaiden käyttöä suositaan paikallisen talouden tukemiseksi.

Phuket, Thaimaa
Istockphoto
Aito Thaimaa löytyy perinteisten turistikohteiden ulkopuolelta.

Thaimaan matkailutoimiston Pohjoismaiden johtaja Nalinee Pananon kertoo hitaan matkailun säästävän paitsi ympäristöä myös matkarahaa.

– Slow Travel -matkailussa luovutaan lento- ja automatkoista ja käytetään niiden sijaan vähemmän
kasvihuonekaasupäästöjä aiheuttavia kulkuneuvoja kuten lauttaa ja junaa. Kävellen kuljetaan aina kun se on mahdollista, sanoo Pananon.

Lue kolme kohdevinkkiä Slow Travel -matkailijalle!

1. Wiang San alue Nan-provinssissa

Pohjoisessa sijaitsevan Nan-provinssin keskiosassa olevalla Wiang Sa -alueella on vaikuttavia luolia ja kaunista maaseutua. Vuoret ja luonto tekevät alueesta ihanteellisen hiljaiseen mietiskelyyn. Käy myös temppelialueella ja lähde piknikille luonnonkauniille jokialueelle, jossa voit pulahtaa virkistävään vesiputoukseen.

2. Chiang Khan Loei-provinssissa

Kivenheiton päässä Laosista Thaimaan koillisosassa sijaitsee Chiang Khan, joka on suosittu viikonloppukohde Bangkokin kiirettä pakeneville thaimaalaisille. Tänne kannattaa tulla, jos haluaa nähdä koskematonta Thaimaata. Pyöräily on loistava tapa liikkua kapeilla kaduilla. Nauti luonnosta Mekong-joen rannalla drinkkiä tai kahvia siemaillen.

3. Koh Klang -ekomatkailukylä

Krabilla sijaitseva Ko Klang on pieni ja rauhallinen saari, joka sopii täydellisesti rentoutumiseen ja jossa pääsee lähelle luontoa. Paikallisväestö tekee töitä huolehtiakseen saaren rikkaista luonnonvaroista. Matkailijat voivat osallistua mangrovepuiden uudelleenistutukseen, kajakkimelontaan tai lintujen havainnointiin.

>> Lue lisää vinkkejä Thaimaahan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Tourism Authority of Thailand
Kuvat: Istockphoto

Päivitetty: 23.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia