Malediivit - trooppinen rantaparatiisi Tyynellämerellä

Malediivien saariryhmä on valkeiden rantojen ja turkoosin meren trooppinen paratiisi, jonne lähdetään toteuttamaan unelmia. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi!

Malediivit

Malediivit tarjoavat matkailijalle muutakin kuin löhöilyä – 5 aktiivivinkkiä paratiisisaarille

Malediivien saariryhmä on paratiisikohde, joka tarjoaa runsaasti tekemistä myös aktiivielämyksiä kaipaavalle matkailijalle. Lue viisi vinkkiä ja vietä ikimuistoinen loma!

Koe aktiivielämyksiä Malediiveilla

Päiväntasaajan korkeudella Intian valtameressä sijaitseva Malediivit on todellinen paratiisi, sillä kohde täyttää vaativimmankin matkailijan toiveet turkoosista merivedestä, vitivalkoisesta hiekasta ja lämmöllä hellivästä auringosta.

Monet matkailijat suuntaavat Malediiveille ensisijaisesti juuri lämmön ja rennon rantaloman perässä, mutta 1 190 saaresta koostuva valtio on paljon muutakin kuin vain löhölomakohde. Merellinen sijainti takaa loistavat vesiurheilumahdollisuudet, ja loman aikana voi uutta lajia kokeilla vaikkapa joka päivä.

Saarista vain 201 on asuttuja, joten myös autioiden saarten koluaminen tarjoaa tekemistä aktiivista lomaa suunnitteleville matkailijoille. Saariryhmä on noin 800 kilometriä pitkä, joten näkemistä riittää runsaasti.

Lue lomailijan aktiivivinkit Malediiveille!

1. Malediivit tunnetaan sukelluskohteena

Malediivien maine sukelluskohteena on kiirinyt ympäri maailmaa, ja se kuuluukin maailman viiden parhaan sukelluskohteen joukkoon. Saariryhmää ympäröi yli tuhat näyttävää riuttaa sekä elämää kuhiseva runsas vedenalainen kasvusto, joten sukeltajalla on runsaasti nähtävää.

Ensikertalaiset voivat tutustua sukeltamiseen helposti Malediiveilla, sillä melkein kaikissa lomakeskuksissa on kansainvälisen PADI-sukelluskoulujärjestelmän hyväksymät sukelluskeskukset ja opettajat. Ammattitaitoisia ohjaajia on siis runsaasti tarjolla, joten kokematon sukeltaja voi vihkiytyä lajin oppeihin loistavassa ympäristössä.

Maan tunnetuimpia sukelluspaikkoja ovat muun muassa maailman parhaaksi yösukelluspaikaksi äänestetty Maaya Thila, sekä esimerkiksi Mushimasmingili Thila, Lankan Manta Point, Banana Reef sekä Maldives Victory.

2. Kokeile surffausta atollien maisemissa

Rakastatko surffaamista ja etsit jatkuvasta entistä parempia aaltoja? Siinä tapauksessa Malediivit on sinun lomakohteesi! Saariryhmä tarjoaa loputtomasti hyviä surffauspaikkoja useilla atolleilla. Esimerkiksi Male-atollin Pasta Point, Addu-atollin Kottey sekä Huvadhoo-atollin Tiger Stripes ovat mainioita paikkoja päästä kokemaan, miltä surffaaminen Malediiveilla parhaimmillaan tuntuu.

Surffaus
Malediivit tarjoaa monia hyviä surffauskohteita.

Paras surffausaika Malediiveilla on toukokuusta joulukuulle, jolloin aallot ovat parhaimmillaan. Hyviä surffauskohteita on runsaasti, ja tarjolla on myös surffisafareja joissa alueen tuntevat oppaat vievät osallistujat parhaiden aaltojen luo.

Osa lomakeskuksista sijaitsee aivan maan parhaiden surffauspaikkojen läheisyydessä, joten aalloille on mahdollista hypätä suoraan lomakeskuksen rannasta.

3. Tutustu autioihin saariin

Malediiveilla on melkein tuhat autiota saarta, joten seikkailunhaluiselle matkailijalle riittää kokemista ja näkemistä pitkäksi aikaa. Saaria voi tutkiskella vaikkapa järjestettyjen saarihyppelyretkien avulla, jotka esittelevät osallistujille muutaman asumattoman saaren.

Matkat kestävät tavallisesti päivän ja sisältävät kaiken tarvittavan ruoasta mahdollisten aktiviteettien vaatimiin varusteisiin. Tavallisesti saarihyppelyjen ohjelma päätetään ennakkoon, mutta osa matkanjärjestäjistä on hyvin joustavia, joten omien toiveiden mukaan räätälöidyt saarihyppelykierrokset ovat myös mahdollisia.

Monet lomakeskukset tarjoavat vierailleen saarihyppelykierroksia, joten retkelle osallistuminen on tehty matkailijoille hyvin helpoksi.

4. Snorklaile kirkkaissa rantavesissä

Snorklailu on monen lomalaisen lempipuuhaa, ja Malediivien kirkkaat rantavedet yhdistettynä värikkääseen vedenalaiseen elämään tarjoavat mieleenpainuvia lomaelämyksiä. Snorklailu ei vaadi minkäänlaisia erikoistaitoja tai pätevyyttä, joten sitä voi kokeilla kuka tahansa.

Malediivit
Kirkkaat vedet ja värikkäät kalat houkuttavat pinnan alle.

Veden pinnan alla olevan maailman tutkiminen on yksi parhaita keinoja kokea Malediivien näyttävät riutat täysin omaan tahtiin.

Monien sukelluskeskusten retkivalikoimaan kuuluu myös snorkailumatkoja, jotka vievät lomakeskuksen rantaa pidemmälle seikkailemaan pinnan alle. Laivamatka näyttävien vedenalaisten kohteiden luo on helposti koko Malediivien-matkan paras elämys, joten järjestetylle retkelle lähtemistä kannattaa harkita.

5. Nappaa erikoinen kalasaalis

Kalastuksesta kiinnostuneille matkailijoille Malediivit on todellinen aarreaitta, sillä kohteessa voi narrata huomattavasti erikoisempia eväkkäitä, mitä Suomen järvissä ja joissa. Niin lomakeskukset kuin yksityiset yrittäjätkin tarjoavat monenlaisia kalastusmatkoja.

Suosituimpia retkiä ovat matkat, joilla osallistujat pääsevät kalastamaan suuria eväkkäitä. Malediivien ympäristössä uiskentelee esimerkiksi kultaevätonnikaloja ja marliineja, jotka napatakseen kalastaja saa käydä pitkän väsytystaistelun.

Tarjolla on myös yöaikaan sijoittuvia kalastusretkiä, mitkä ovat tavallisesti huomattavasti rennompia kuin fyysisiä ominaisuuksia vaativat, suurten kalojen toivossa tehdyt päivän kalastusmatkat. Kalastusretken ajankohdasta riippumatta kannattaa huomioida, että alueella on lukuisia uhanalaisia lajeja ja ne on vapautettava takaisin mereen kiinnioton jälkeen.

>> Lue lisää vinkkejä Malediiveille Rantapallon kohdeoppaasta

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Flickr / Neelah Tiwari, Kanaka Menehune, Dave_I

Päivitetty: 15.9.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia