Gardajärvi on Pohjois-Italian rentoutumiskeidas

Italian Gardajärvi pikkukaupunkeineen hemmottelee matkailijoita mutkattomalla tunnelmalla, upeilla maisemilla sekä herkullisella ruoalla. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.

Italia, Gardajärvi

Maisemat kuin postikortista – kolme päiväretkeä Gardajärveltä

Mitä tehdä Gardajärvellä? Kokosimme kolme päiväretki-ideaa lomallesi Italian kenties upeimmissa maisemissa.

Gardajärven maisemissa on helppo viihtyä

Italian suurin järvi lepää rauhallisena Alppien sylissä. Kaupunkien pölyt ovat Gardajärveltä kaukana ja matkailija saa tilaisuuden nauttia raikkaasta ilmasta ja upeista maisemista ilman arjen kiireitä. Eniten matkasta saat irti vuokraamalla auton ja kiertämällä lähiseudun kohteita omassa tahdissasi.

Tässä kolme päiväretki-ideaa Gardajärvellä lomailevalle!

1. Kierrä koko järven ympäri

Gardajärven tunnetuimmat paikkakunnat ovat Riva del Garda, Sirmione, Desenzano, Bardolino, Garda ja Malcesine. Järven ympäriltä löytyy useita muitakin kiinnostavia käyntikohteita: viehättäviä pikkukyliä, hienoja maisemapaikkoja, viinitiloja ja historiallisia nähtävyyksiä. Gardajärvi on pituussuunnassa 51,9 kilometrin mittainen, joten halutessasi koko järven ympäri ehtii hyvin kiertää yhden päivän aikana.

Helpointa on tehdä Gardajärven kierros vuokra-autolla. Rantakaupungista toiseen voi liikkua myös laivalla – näin pääset ihailemaan vuoristomaisemia uudesta perspektiivistä. Myös moottoripyörä sopii hyvin kulkuvälineeksi. Sen sijaan järven kiertäminen polkupyörällä on monelle liian stressaavaa, sillä tiet ovat kapeita ja muuta liikennettä on paljon.

>> Katso kuvakooste Gardajärven huikeista maisemista

2. Jos kaipaat kaupunkia: Verona on lähellä

Vuokra-auto on helpoin tapa liikkua paikasta toiseen, mutta Gardajärveltä pääsee myös junalla helposti lähiseudun kaupunkeihin. Lähin isommista keskuksista on Verano, jonne matkaa on vain noin 30 kilometriä. Keskiaikainen Verona on tunnelmaltaan erikoislaatuinen – keskiaika tuntuu olevan lähellä edelleen, vaikka kaupungilla on toki modernimpikin puolensa.

Veronan kaupunki on traagisen Romeon ja Julian rakkaustarinan tapahtumapaikka. Veronan tärkeimmät nähtävyydet ehtii hyvin kiertää yhden päivän aikana. Näyttävin niistä on keskellä kaupunkia kohoava roomalainen amfiteatteri Arena. Colosseumia muistuttava rakennus on käytössä edelleen ja siellä järjestetään esimerkiksi oopperajuhlia. Kaupungin muihin nähtävyyksiin kuuluvat vanhassa majatalossa sijaitseva Julian parveke sekä Romeon kotitalo, joista jälkimmäinen ei tosin ole varsinaisesti avoin yleisölle.

Myös Venetsia ja Milano ovat kohtuullisen matkan päässä Gardajärveltä. Autolla matkaa on Venetsiaan noin puolitoista tuntia ja Milanoon kahdesta kolmeen tuntia. Julkisilla Venetsiaan tai Milanoon aikova saa varautua parin–kolmen tunnin matkustukseen.

>> Vertaile ja varaa edullisimmat vuokra-autot Gardajärvelle

3. Lasten kanssa Gardalandiin

Gardajärven eteläpäädyssä Peschiera del Gardan kaupungin läheltä löytyy lapsiperheen lomakeidas Gardaland, jossa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Aikaa kannattaa varata reilusti, sillä puisto on laaja ja runsaan kävijämäärän vuoksi on syytä varautua ajoittaiseen jonottamiseen.

Gardalandissa on vilkasta etenkin elo–syyskuussa Baijerin koulujen loma-aikana, sillä Gardajärven alue on hyvin suosittu lomakohde saksalaisten keskuudessa. Kävijöitä on vuosittain kaikkiaan kolmisen miljoonaa. Gardalandissa voi halutessaan myös majoittua, sillä huvipuiston yhteydessä toimii oma hotelli.

>> Löydä halpa loma Gardajärvellä Rantapallon äkkilähtöhaun avulla!

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Flickr / Schuba

Päivitetty: 28.7.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE