Istockphoto
Lanzaroten nähtävyydet

Onko tässä Kanarian kiehtovin saari? Tässä ovat Lanzaroten kiinnostavimmat nähtävyydet

Lanzaroten upea luonto ja huikeat maisemat tarjoavat kiehtovaa nähtävää ja koettavaa lomapäiville. Lue tästä nähtävyysvinkit lomasaarelle!

1. Timanfayan kansallispuisto

Iso osa Lanzaroten viehättävyyttä ovat saaren upea luonto ja ainutlaatuiset maisemat, jotka ovat muovautuneet 1700- ja 1800-luvuilla tapahtuneiden lukuisten tulivuorenpurkausten myötä. Yksi saaren kiinnostavimmista nähtävyyksistä sekä parhaista paikoista tutustua saaren erikoiseen luontoon on Timanfayan kansallispuisto, jonka karut maisemat muistuttavat huomattavasti kuun pintaa. Maisemien karuudesta huolimatta Timanfayan kansallispuistossa elää satoja eläinlajeja kuten liskoja, lintuja ja hyönteisiä.

Kansallispuiston alueella järjestetään opastettuja kierroksia, mutta siellä voi vierailla myös omatoimisesti. Erityisesti vilkkaimman kauden aikana Timanfayan kansallispuistossa käy runsaasti matkailijoita, minkä vuoksi puistoon kannattaa saapua ajoissa ruuhkien välttämiseksi. Kansallispuiston alueelta löytyy myös ravintola ja kauppa, josta voi hankkia matkamuistoja.

2. Mirador del Río

Koska Lanzaroten suurin viehätys perustuu juuri sen maisemiin, kannattaa loman aikana ehdottomasti vierailla näköalapaikoilla ikuistamassa lomakuviin parhaat näkymät saaresta. Saaren tunnetuimpiin näkoalapaikkoihin lukeutuu Mirador del Río, josta aukeaa huikeat merimaisemat sekä näkymät esimerkiksi Lanzaroten saaren edustalla sijaitsevalle La Graciosan saarelle.

Lanzaroten nähtävyydet
Flickr/Alexandre Poncet
Mirador del Rio -näköalatasanteelta on näkymät esimerkiksi Lanzaroten edustalla sijaitsevalle La Graciosan saarelle.

Mirador del Ríon näköalapaikka on Lanzarotelta kotoisin olevan taiteilija ja arkkitehti Cesár Manriquen käsialaa. Manrique on suunnitellut myös lukuisia muita merkittäviä nähtävyyksiä ja rakennuksia Lanzarotella, kuten Jameos del Aguan vierailukohteen.

3. Kaktuspuutarha

Myös Lanzaroten kaktuspuutarhassa näkyy César Manriquen kädenjälki. Vehreät kaktukset tarjoavat vaihtelua tulivuorenpurkausten muokkaamiin tummiin maisemiin, mikä tekee puutarhasta kiinnostavan vierailukohteen. Puutarhassa riittää katseltavaa pidemmäksikin aikaa, sillä sen alueella on tuhansia kaktuksia, jotka edustavat jopa 450 eri lajia viideltä eri mantereelta. Kaktuspuutarhan yhteydessä on myös kahvila sekä myymälä, josta voi ostaa kotiin kaktusaiheisia matkamuistoja.

Lanzaroten nähtävyydet
Flickr/Julen Ruiz Luzuriaga
Lanzaroten kaktuspuutarhassa on esillä satoja eri kaktuslajeja.

4. Museo Atlántico

Lanzaroten etelärannikolla lähellä suosittua Playa Blancan lomakohdetta sijaitseva Museo Atlántico kuuluu Lanzaroten erikoisimpiin nähtävyyksiin, sillä kyseessä on Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo. Museo koostuu yli 300 veistoksesta, jotka ovat brittitaiteilija James deCaires Taylorin käsialaa.

Lanzaroten nähtävyydet
Jason deCaires Taylor
Lanzarotella sijaitsee Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo.

Museon patsaat kuvaavat esimerkiksi ihmisiä arkisissa askareissaan sekä Kanariansaarten alkuperäisiä asukkaita. Patsaat sijaitsevat merenpohjassa noin 12 metrin syvyydessä ja niitä pääsee katselemaan järjestetyillä kierroksilla joko sukeltaen tai snorklaten.

>> Lue lisää vinkkejä Lanzarotelle Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Alexandre Poncet, Julen Ruiza Luzariaga, Jason deCaires Taylor

Päivitetty: 20.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia