Istockphoto
Portugali

Kaipaatko aurinkoa, upeita maisemia ja herkullista ruokaa? Tässä kuusi syytä matkustaa Portugaliin

Aurinkoinen Portugali tarjoaa matkailijoille valtavasti nähtävää, herkullista ruokaa, vieraanvaraiset paikalliset ja mieleenpainuvan kulttuurin. Lue, miksi sinunkin kannattaisi matkustaa seuraavana Portugaliin!

ILMOITUS

1. Aurinkoa vuoden ympäri

Länsi-Euroopassa Atlantin valtameren rannalla sijaitseva Portugali on aurinkoinen ja lämmin lomakohde, missä aurinko paistaa lähes kolme tuhatta tuntia vuodessa. Sää onkin juuri ihanteellinen useimpien suomalaisten makuun, sillä vuorokauden keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa toukokuusta lokakuulle.

Portugali
Istockphoto
Portugalissa voi kokea niin paratiisirantoja kuin vehreitä luontokohteitakin.

Lämpimintä on manner-Portugalin eteläisimmillä alueilla sekä Afrikan edustalla sijaitsevilla saarilla. Erityisesti Algarven alue sekä Madeiran, Azoreiden ja Porto Santon saaret ovat matkailijoiden suosiossa vuoden ympäri jatkuvan miellyttävän sään vuoksi.

2. Hyvä hinta-laatusuhde

Maan edullinen hintataso on jo itsessään oivallinen syy valita Portugali matkakohteeksi. Halpojen hintojen vuoksi matka onnistuu myös pienellä budjetilla. Vaihtoehtoisesti maassa voi majoittua tavallista paremmissa puitteissa samalla rahalla, mikä muualla riittäisi perushotelliin.

Portugali
Inka Khanji
Edullinen hintataso tuo mahdollisuuden varata tavallista parempitasoinen majoitus.

Halpa hintataso näkyy myös esimerkiksi ravintoloissa, eikä Portugalin-lomalla tarvitse pihtailla ruokakuluissa. Myös shoppailu on Portugalissa edullista: monet eurooppalaiset merkit myyvät tuotteitaan Portugalissa Keski-Eurooppaa halvempaan hintaan.

3. Ystävälliset paikalliset

Portugalilaiset suhtautuvat matkailijoihin hyvin ystävällisesti, mistä syystä maassa on helppo, mutkaton ja mukava vierailla. Vaikka yhteistä kieltä ei löytyisi, ovat paikallisten vieraanvaraisuus ja ystävällisyys asioita, jotka jäävät useimmilla mieleen Portugalin-lomalta.

4. Herkullinen ruokakulttuuri

Portugalin ruokakulttuuri on täynnä yllätyksiä, ja tarjoaa herkkuja moneen makuun. Merellinen sijainti takaa, että erityisesti rannikolla herkutellaan niin kalalla kuin äyriäisilläkin. Lisäksi Portugalissa syödään paljon lihaa. Esimerkiksi krapularuokien äitinä tunnettu francesinha on yhdistelmä sian- ja naudanlihaa, savustettua makkaraa sekä pekonia.

Portugalin tunnetuin jälkiruoka on kermaleivos pastel de nata, jossa kuppimainen voitaikina on täytetty makealla vaniljavanukkaalla. Leivos on syntynyt Lissabonissa, mutta niitä on saatavilla kaikkialla Portugalissa.

Portugali
Inka Khanji
Kalaa on tarjolla useimmissa portugalilaisissa ravintoloissa.

Ruokailuajat poikkeavat Portugalissa suomalaisesta. Aamiainen on usein jopa päivän suurin ateria jolla pärjätään pitkälle iltapäivään, sillä lounasaika on vasta yhden–kahden tuntumassa. Paikalliset syövät neljän–viiden aikaan vain pienen välipalan ennen illallista, joka nautitaan iltayhdeksän jälkeen.

5. Vahva kulttuuriperintö

Portugalin historia ulottuu tuhansien vuosien taakse, ja pitkä historia peilautuu myös nykypäivänä, sillä se on jättänyt jälkensä maan kulttuuriin. Maa onkin todellinen sekoitus eri kansoja, jotka ovat vuosituhansien aikana löytäneet kotinsa Portugalista. Myös meren läheisyys on muokannut kulttuuria.

Portugali
Istockphoto
Vahva kulttuuriperintö näkyy matkailijoille Portugalin monissa kohteissa.

Monimuotoinen kulttuuri näkyy niin perinteissä kuin tavoissakin kaikkialla maassa, ja kullakin alueella on omat kulttuuriset erikoispiirteensä.

Portugalin tärkeimpiin kulttuuriperinteisiin kuuluvat kauniit ja koristeelliset seinälaatat, jotka vangitsevat matkailijan huomion heti ensimmäisestä lomapäivästä. Myös Portugalin sieluksi kutsuttu kansanmusiikki fado on maan tärkeimpiä kulttuurielämyksiä. Lisäksi Portugalissa on 21 Unescon maailmanperintökohdetta, joista 20 on kulttuurisia kohteita ja yksi luontokohde.

6. Monimuotoinen luonto

Luonto on jo itsessään monille syy matkustaa Portugaliin, sillä se tarjoaa matkailijoille rutkasti nähtävää. Erilaisia maisemia on paitsi manner-Portugalissa myös saarilla: esimerkiksi Madeiran vehreät laurisilva-metsät, Porto Santon pitkät hiekkarannat, Porton alueen vehreät maisemat ja Algarven hyvin monimuotoinen luonto takaavat monipuolisen loman Portugalissa.

Portugali
Inka Khanji
Portugalin luonto on monille pääsyy tutustua suosittuun matkailumaahan.

Portugalissa saa kulumaan vaikka koko loman pelkästään luontokohteissa, sillä maassa riittää nähtävää. Eri mittaisia patikointireittejä, salaisia upeita maisemapaikkoja ja mahtavia ajomaisemia on koko maan mitalta.

Lähde: TAP Portugal
Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

ILMOITUS

Päivitetty: 19.10.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia