Flickr / seann.mcauliffe
Sininen aukko on Belizen tunnetuin nähtävyys

Joko tunnet tämän paikan? Sininen aukko on häkellyttävä näky – kuin mystinen pudotus tuntemattomaan

Sininen aukko on upea luonnonihme, joka ei jätä kylmäksi.

Belizen upein nähtävyys

Keski-Amerikan Belize ei ole suomalaismatkailijoiden keskuudessa tunnetuimpia lomakohteita, mutta nämä kuvat nähtyäsi haluat ehkä laittaa pienen Karibialla sijaitsevan valtion reissu-unelmiesi listalle.

Belizen komeinta nähtävyyttä on kuitenkin lähdettävä tutkimaan mantereelta vesille. Maalle kuuluu maailman toiseksi suurin valliriutta, joka on tuttu ainakin sukellusharrastajien keskuudessa. Täältä löytyy myös Great Blue Hole, maaginen näky, jota on vaikea edes kuvitella todeksi.

Sininen aukko on noin 70 kilometrin päässä mantereesta sijaitseva vajoama, joka on osa Belizen laajaa valliriuttaa Lighthouse-atollin kupeessa. Valliriutta kuuluu myös Unescon maailmanperintökohteiden joukkoon.

Sininen aukko on Belizen virallisen matkailutoimiston mukaan 124 metriä syvä ja sen halkaisija on noin 300 metriä. Matkailijoita kiehtoo tummansininen aukko, joka erottuu selvästi muusta vesistöstä. Kuka voi olla miettimättä, miltä tuntuisi vajota tähän mystiseen onkaloon?

Sinisen aukon suosioon oli vaikuttamassa tv-sarjoistaan tuttu ranskalainen tutkimusmatkailija ja meritutkija Jacques Cousteau, joka kuvaili 1970-luvulla paikkaa yhdeksi maailman kymmenestä parhaasta sukelluskohteesta.

Aukossa elää esimerkiksi erilaisia hailajeja, mutta merieläinten bongauksen sijaan monet sukeltajat hakevat kohteesta toisenlaisia elämyksiä. Siniseen aukkoon kurkistaminen paljastaa koralliriutan vedenalaisen maailman erilaisine kivimuodostumineen – kohteessa voi nähdä esimerkiksi puikkomaisia tippukiviä eli stalakliittejä.

Sinisen aukon voi kokea sukellusretken lisäksi myös helikopterin kyydistä – näin maisemat ja veden värin vaihtelut pääsevät täysiin oikeuksiinsa ilmasta käsin. Helikopterilentoja järjestetään esimerkiksi Belize Cityn kaupungista.

Belizeen on harvoin tarjolla edullisia lentoja, eivätkä yhteydet Euroopasta ole suoria. Monet matkustavatkin Belizeen Meksikon tai Yhdysvaltojen kautta. Esimerkiksi Cancunista matkaa Belizeen voi jatkaa joko lentäen tai bussilla ja lautalla.

Katso alta kuvat hätkähdyttävästä kohteesta – joko mennään?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Lähde:
 Belize Tourism Board
Kuvat: Flickr / seann.mcauliffe, Getty Images

Päivitetty: 15.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia