Flickr / Mr. Laazik
Jägalan vesiputous, Tallinna

Joko kuulit tästä Tallinnan lähellä sijaitsevasta upeasta vesiputouksesta? Älä jätä väliin

Yli 50 metriä leveä Jägalan vesiputous on Tallinnan alueen vaikuttavimpia luontokohteita.

Koko Viron levein luonnollinen vesiputous

Viron pääkaupunki Tallinna on täynnä yllätyksiä, sillä perinteisen kaupunkiloman lisäksi Tallinnan-matkan voi viettää myös esimerkiksi sukeltamalla vanhassa vankilassa tai viettämällä rantalomaa Piritassa. Luontomatkailijoiden kannattaa nähdä vaivaa ja matkustaa kaupungin ulkopuolelle, missä voi nähdä näyttävän vesiputouksen.

Noin 26 kilometrin päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Jägalan vesiputous sijaitsee Jägalan joen alajuoksulla. Vesiputous on näyttävä kokonsa vuoksi: se on lähes kahdeksan metriä korkea ja yli 50 metriä leveä. Kyseessä onkin Viron levein luonnollinen vesiputous.

Jägala on kiinnostava kohde läpi vuoden, ja siellä kannattaa vierailla paitsi kesällä myös talvella. Pakkasilla vesiputous jäätyy, minkä tuloksena syntyvät näyttävät suurten jääpuikkojen täyttämät jääseinät. Lisäksi vesiputoukseen saattaa syntyä myös jäätunneleita.

Jägala on myös suosittu kalastuskohde, sillä joen alajuoksu putoukselta joen suuhun on koko Viron arvokkaimpia kalastusalueita.

Vesiputoukselle pääsee näppärästi Tallinnan keskustasta linja-autolla numero 154. Bussilla ei kuitenkaan voi matkustaa aivan perille saakka, sillä aivan loppumatkasta kävelyä jää noin 1,5 kilometriä.

Katso video näyttävästä vesiputouksesta!

>> Lue lisää vinkkejä Tallinnaan Rantapallon kohdeoppaasta!

Lähde: Visit Estonia
Kuva: Flickr / Mr. Laazik
Video: Youtube / DronePlan

Päivitetty: 21.6.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (8 votes, average: 2,88 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia