Tallinnan televisiotorni

Extreme-kokemusten perässä Tallinnaan – kokeile reunakävelyä tai laskeudu alas 175 metristä

Kymmenen kilometrin päässä Tallinnan satamasta sijaitseva televisiotorni on hurjapäiden suosikkipaikka.

Televisiotorni tarjoaa hurjia extreme-elämyksiä

Hurjapäiden ei tarvitse matkustaa Tallinnaa kauemmas mieleenpainuvien extreme-elämysten perässä, sillä Viron pääkaupungin suositussa televisiotornissa on mahdollisuus päästä kokeilemaan omia rajojaan. Vuonna 2012 avatussa tornissa voi kokea lukuisia rohkeutta vaativia aktiviteetteja.

– Tornia ja sen tarjoamia aktiviteetteja on kehitetty systemaattisesti, jotta se olisi mielenkiintoinen kohde niin ulkomaalaisille kuin virolaisillekin matkailijoille, kertoo televisiotornin johtaja Riina Roosipuu.

Viron televisiotornin extreme-aktiviteetit ovatkin ainutlaatuisia niin Pohjoismaiden kuin Baltiankin mittapuulla.

Reunakävely televisiotornin näköalatasanteella vaatii rohkeutta

Tallinnan televisiotornin 22. kerroksen näköalatasanteen reunakävely on mieleenpainuva kokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden ihastella Tallinnaa uudenlaisesta perspektiivistä 175 metrin korkeudesta.

Puolen tunnin mittaisen reunakävelyn osallistujat kiinnitetään valjailla näköalatasanteen turvakaiteisiin, joten kävely turvakaiteettomalla tasanteen reunalla on turvallista. Osallistujat pääsevat kävelemään näköalakerroksen ulkopuolella olevalle tasanteelle, joka kiertää televisiotornin ympäri.

Reunakävely sopii paitsi korkeista paikoista pitäville hurjapäille myös matkailjoille, jotka etsivät esteetöntä näkymää Tallinnan kattojen ylle, sillä reunalta avautuvan maiseman edessä ei ole näköesteitä.

Laskeudu 175 metristä köyden varassa

Tallinnan televisiotornissa voi kokeilla myös köysilaskeutumista, sillä tornin 22. kerroksesta on mahdollista tulla alas paitsi hissillä myös köyden varassa rakennuksen ulkopuolella. Televisiotornin katolta maahan laskeudutaan köyden ja turvavaljaiden varassa.

Yleisradiotoimintaa varten pystytetty Tallinnan televisotorni on Viron korkein rakennus, ja sillä onkin mittaa 314 metriä. Kohde on suomalaisten matkailijoiden suosiossa, sillä suurimman ryhmän tornissa käyneistä ulkomaalaisista vieraista ovat muodostaneet juuri suomalaiset turistit.

Lähde: Teletorn
Kuva: Flickr / Bernt Rostad

Päivitetty: 7.4.2015

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (10 votes, average: 4,20 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia