La liga

Espanjan La Ligan suurimmat stadionit

Espanjan La Liga on yksi maailman kovimmista jalkapallosarjoista. Esittelyssä La Ligan viisi suurinta stadionia.

1. Camp Nou

Espanjan jalkapalloliigaa viime vuosina dominoineen FC Barcelonan kotistadionille Camp Noulle mahtuu peräti 99 000 katsojaa. Mitä tulee kapasiteettiin, Camp Nou on maailman 14. suurin jalkapallostadion.

FC Barcelona on pelannut Camp Noulla vuodesta 1957 lähtien. Katalonialaisjätin lisäksi kentällä on isännöinyt pelejä muun muassa Espanjan maajoukkue. Camp Noun virallinen nimi oli vuoteen 2000 asti Estadi del FC Barcelona.

2. Santiago Bernabeu

La Ligan ja Mestarien liigan menestynein joukkue on Real Madrid, joka pelaa kotipelinsä 80 000 silmäparia vetävällä Santiago Bernabeulla. Futispyhättö on nimetty seuran ex-puheenjohtajan Santiago Bernabeu Yesten mukaan.

Santiago Bernabeuta legendaarisempaa stadionia on vaikea löytää: muiden muassa Alfredo di Stefano, Ferenc Puskas, Zinedine Zidane, Ronaldo ja Raul ovat ihastuttaneet kotiyleisöä stadionilla valkopaitojen riveissä

3. Mestalla

Real Madridin ja Barcelonan vahvimpiin uhkaajiin vuosikausien ajan kuulunut Valencia pelaa ottelunsa Mestallalla, jolle mahtuu 55 000 henkilöä.

Mestallasta kiinnostuneen futisfanin kannattaa matkustaa stadionille nopeasti, sillä valencialaisseura muuttaa lähitulevaisuudessa isommalle Nou Mestalla –stadionille.

Mestalla avattiin jo 1927, eli 20 vuotta ennen Santiago Bernabeuta. Camp Nou puolestaan avattiin 30 vuotta Mestallan jälkeen.

4. Vicente Calderon

Vuonna 1966 avattu Vicente Calderon –stadion isännöi Atletico Madridin kotipelejä. 54 000 henkilöä vetävä stadion tunnettiin aiemmin Manzanaresina, mutta myöhemmin nimi vaihtui Atleticon ex-puheenjohtajan nimeksi.

Atletico Madrid on usein jäänyt Espanjassa maan jättiseurojen Real Madridin ja FC Barcelonan jalkoihin, eivätkä raitapaidat ole juurikaan päässeet juhlimaan kotistadionillaan, mutta tällä kaudella menestys on ollut hyvää.

Vicente Calderonilla riehakkaimmat bileet ovatkin olleet bändien järjestämiä: stadionilla ovat esiintyneet muiden muassa AC/DC, Bon Jovi, Michael Jackson, Madonna, Rolling Stones, U2 ja Tina Turner.

5. Ramon Sanchez Pizjuan

Sevillan kotipelit pelataan Ramon Sanchez Pizjuanilla, jolle mahtuu 45 000 katsojaa. Stadion tunnetaan lempinimellä La Bombonera, mikä on myös argentiinalaisseura Boca Juniorsin kotistadionin kutsumanimi.

Ramon Sanchez Pizjuan on ollut erinomainen kotistadion Espanjan maajoukkueelle; espanjalaismiehistö ei ole hävinnyt otteluakaan kentällä.

Muut Espanjan stadionit

Espanjassa on edellä mainittuja suurempia jalkapallostadioneita, mutta La Liga –seurat eivät pelaa niillä.

Esimerkiksi sevillalaiselle Estadio Olímpico de la Cartuja –stadionille mahtuu lähes 58 000 henkilöä. Sevilla ja kaupungin toinen kuuluisa futisseura, Real Betis, ovat molemmat tiettävästi kiinnostuneita La Cartujalle siirtymisestä.

Teksti: Urheiluviikko

Urheiluviikko julkaisee urheilu-uutisia ja veikkausvihjeitä sekä esittelee rahapeliyhtiöitä, kuten Paf, joka on sponsoroinut La Liga -seura Atletico Madridia.

Päivitetty: 26.9.2014

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (6 votes, average: 4,67 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE