Krkan kansallispuisto, Kroatia

Älä jätä tätä luontokohdetta väliin Kroatiassa – näyttävät vesiputoukset ovat kuin sadusta

Lyhyen ajomatkan päässä Splitistä sijaitseva Krkan kansallispuisto on suosittu luontokohde, jonne on helppo tehdä päiväretki.

Krkan kansallispuisto on helppo vierailukohde

Kroatian rannikon puolivälin tuntumassa sijaitseva Krkan kansallispuisto on suositun matkailumaan tunnetuimpia luontonähtävyyksiä. Vuonna 1985 perustettu kansallispuisto mukailee 73 kilometriä pitkää Krka-jokea, ja sijaitsee Šibenik–Knin-läänin alueella.

Kansallispuisto on tunnettu erityisesti hulppeista vesiputouksista ja turkoosina sekä smaragdinvihreänä kimaltavasta vedestä, mutta Krkassa on myös monia kulttuurillisesti sekä historiallisesti arvokkaita nähtävyyksiä.

Tunnetuin kohde on kansallispuiston suurin vesiputous Skradinski Buk, mutta alueella on myös monia mielenkiintoisia vierailukohteita. Roški Slap -vesiputous, fransiskaaniluostari, Krkan luostari sekä tunnelmallinen Skradinin pikkukaupunki ovat niin ikään suosittuja vierailukohteita.

Useimmat tekevät Krkan kansallispuistoon päiväretken, mutta alueella saa vierähtämään myös useamman päivän. Alueella on muutamia leirintäalueita sekä hotelleja, joten Krka-joen lähistöllä voi myös majoittua.

Kansallispuistoon on viisi sisäänkäyntiä, joihin kaikkiin pääsee omalla autolla.

Valtava vesiputous on pysäyttävä näky

Useimmat vierailevat pelkästään Krkan kansallispuiston päänähtävyydellä Skradinski Buk -vesiputouksella. Noin 800 metriä pitkä putous laskeutuu yhteensä 46 metriä, mikä mahdollistaa näyttävät vesiputoukset. Suosituin kohde on vesiputouksen alajärvellä, missä sijaitsee myös matkailijoiden suosima uintipaikka.

Helpoin tapa vierailla Skradinski Buk -putouksella on ajaa autolla Skradinin sisäänkäynnille ja hypätä siellä joko vesiputoukselle liikennöivän laivan tai bussin kyytiin. Edestakaiset matkat sisältyvät kansallispuiston sisäänpääsymaksuun. Vaihtoehtoisesti neljän kilometrin mittaisen matkan Skradinin kaupungista vesiputoukselle voi myös taittaa jalan tai polkupyörällä.

Vierailu Krkan kansallispuistossa on mahdollista monenlaisille vierailijoille. Alueella voi tehdä pitkiä, usean tunnin mittaisia vaelluksia, mutta myös lyhyehkö vierailu onnistuu kiertämällä Skradinski Bukin ympärille rakennettu parin kilometrin mittainen kävelyreitti. Myös pelkkä laivamatka ja vierailu Skradinski Bukin alajärvellä tarjoaa mieleenpainuvan kokemuksen, joten jokainen voi vierailla Krkassa itselleen parhaaksi katsomallaan tavalla.

Katso kuvat Krkan näyttävästä kansallispuistosta!

Krkan kansallispuisto, Kroatia
Krkan alajärvi on kesäkaudella suosittu uintikohde.
Krkan kansallispuisto, Kroatia
Matkailijoita varten puistossa on helpot kävelyreitit ja selkeät opasteet, mitkä tekevät kansallispuistossa vierailemisesta vaivatonta.
Krkan kansallispuisto, Kroatia
Noin 800 metriä pitkä Skradinski Buk -vesiputous on näyttävä kaikista suunnista.
Krkan kansallispuisto, Kroatia
Krkan kansallispuisto on Kroatian suosituimpia luontonähtävyyksiä.
Krkan kansallispuisto, Kroatia
Vesiputouksia voi katsella monilta näköalapaikoilta.

>> Lue myös: Kroatian satumaisin paikka? Katso kuvat Plitvicen vesiputouksilta ja järviltä

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Päivitetty: 18.5.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE