winter break, mental break

Long time no see! Greetings from Jyväskylä, I’m here spending my winter break with my grandparents and my sister. It has been way too long since I’ve written here, but atleast it’s because I have a lot t0 tell! Or I hope so. My mind has been such a blur that I’m not even sure, really. On Monday night I slept 12 hours and I’m sure I’ll do the same today, if we don’t stay up watching movies with my granny. Last week was a really special week, the oldest of our high school – the third graders, the people of my age with whom I would be graduating this year if I hadn’t done exchange year – left the school to start their study vacations and they celebrated it with the traditional shows and throwing candy out of trucks on the streets, and we second graders became the oldest ones and celebrated it with a big ball for which we had been practicing since december. The ball was amazing, we got to dance on Thursday and on Friday and everybody was so beautiful and everything went well (apart from my dress almost falling on Thursday and me failing in front of our teacher on Friday), and we all felt great pretending to be princesses and princes. I swear  I have more than 300 pictures from those days, so i’ll share those with you in a separate post. For now just a little update from last week, which we finished with a dinner and a party of us ”old ones” (we call ourselves that since we become the oldest in high school on that day), and on Saturday I joined my third grader friends on their cruise to Stockholm. So it was an eventful week, and I’m happy to be peacefully sleeping at granny’s now. God natt alla människor!

 

Vihdoin täällä taas! Terkkuja Jyväskylästä, tulin tänne viettämään hiihtolomaa isovanhempieni ja siskoni luokse. Koska siitä on jo aikaa kun viimeksi kirjoitin tänne, minulla onkin jo paljon kerrottavaa. Kait. Pää lyö suoraan sanoen vieläkin kaiken kiirehtimisen jälkeen niin tyhjää etten edes tietä minkä muistelemisesta aloittaa. Maanantaina nukuin 12 tuntia ja teen tänään varmasti saman mikäli en jää mummin kanssa elokuvia katsomaan. Viime viikko oli oikein tapahtumarikas viikko, abikaverini lähtivät penkkareidensa mukana koulusta ja minä entisenä vaihtarina jäin vuotta nuorempien kanssa tanssimaan wanhoja. Oli kyllä ihanat prinsessapäivät nuo torstai ja perjantai! Nyt koneeltani löytyy krijaimellisesti yli 300 kuvaa, joten jaan niitä sitten erillissessä postauksessa. Kaikki näyttivät niin uepilta ja kaikki meni hyvin. mitä nyt torstaina mekko meinasi valua päältä ja perjantaina mokailin juuri open edessä niitä joulukuusta asti treenattuja tansseja… Mutta ei se mitään, tunnelman kevennystä kaivattiinkin! 😀 Siihen sopi myös meidän wanhojen illallista seuranneet jatkot, ja vielä abirisse Tukholmaan jolle menin myöskin mukaan kavereideni seuraksi. Oli kaikin puolin siis super kiva viikko, mutta nyt olen usper iloinen että pääsin nukkumaan rauhassa tänne mummolaan. God natt!

IMG_0454

IMG_0477

IMG_0702

FOLLOW WITH BLOGLOVIN

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply