TERVEISIÄ AMERIKASTA, MESSUILTA JA DUUDSONEILTA!

”Voiko ulkopuoliset sanoa, mistä me saadaan unelmoida?”
– HP Parviainen, Duudsonit

Kesä tuli ja meni – vähän kuten hyvät aikeeni tämän blogin suhteen… Mutta hei, elämä ja syksyhän ovat luotuja uusiin alkuihin! Joten tässä taas tullaan ihottumasta parantuneena, uusien ajatusten kanssa uuteen kauteen.

Terveisiä New Yorkista, saavuimme tänne rakkaaseen kaupunkiin eilen illalla. Suunnitelmissa on viettää alkanut viikko täällä ja jatkaa lauantaina Coloradoon ystävien luo. Mutta tästä reissusta lisää myöhemmin.

Viime viikolla osallistuin Helsingin Messukeskuksessa vuosittain järjestettävään Markkinoinnin viikkoon ja ajattelin jakaa nyt auringonnousua odotellessani messuilla kuulleeni tarinan Duudsonien Amerikan valloituksesta. Meetings & Events -messujen puolella puhuneen Duudsonien HP:n esitys oli otsikoitu: Härmästä Hollywoodiin – perse edellä puuhun. On sanomattakin selvää, että tällaisen puheenvuoron vuoksi jaksoin herätä tiistaina aikaisin ja olla paikalla eturivissä kynä terotettuna, kun messupäivän ensimmäinen ohjelma alkoi. Continue Reading

ARIZONAN KUUMIMMAT NÄHTÄVYYDET

Viisi vuotta sitten kesällä seikkailimme Lounais-USA:ssa. Parhaana ajopäivänä mittariin kertyi 950 kilometriä ja kuusi osavaltion rajanylitystä. Matkamme taittui vuoristoisessa maastossa, jonka vuoksi alussa reitti kulki vuoroin Arizonan ja vuoroin Utahin puolella jatkuen Nevadan halki Kaliforniaan. Mieleen on jäänyt, miten lämpömittarin ennätyslukemat Nevadan aavikolla olivat 123F eli 50,5 astetta! Autonikkunat hohkasivat kuumuutta järjettömällä tavalla ja tuuletus huusi täysillä. Continue Reading

RANTAPALLON HAASTATTELU

Rantapallo julkaisi tällä viikolla haastattelun, joka käsitteli minun jännittävimpiä ja erikoisimpia matkakokemuksiani. Haastattelua antaessani palasin muistoissa mm. parin vuoden takaiseen lentoseikkailuun Bahamalle, josta olen kirjoittanut blogiin toistaiseksi aika vähän. Matka Bahamalle oli niin jännittävä, etten pystynyt tuoreeltaan asiaa oikein prosessoimaan ja se on sitten jäänyt. Tuo reissu jos jokin ansaitsee kuitenkin tulla taltioiduksi kunnolla jossain vaiheessa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei puuttunut pienkoneella tehdyllä megaseikkailulla…  Continue Reading

SYYSKUUSSA NEW YORKIIN JA COLORADOON – MIKÄ AMERIKKAAN VETÄÄ?

Olen ehkä aiemminkin kirjoittanut minulle elävästi mieleen jääneestä lehtijutusta vuosien takaa, jossa Paula Koivuniemi kertoi, kuinka hän rakastaa New Yorkia niin, että pyrkii käymään siellä joka vuoka vuosi. JOKA IKINEN VUOSI, eihän sellainen nyt voi olla tottakaan, ajattelin tuolloin suu ihmetyksestä ymmyrkäisenä.

Kuitenkin tuosta hetkestä taisi jäädä mieleeni kytemään ajatus, että minäkin haluan olla nainen, joka käy New Yorkissa vuosittain, jos se kerta joillekin on mahdollista. Viime viikolla varasin laskujeni mukaan yhdennettoista lennot New Yorkiin.

Yhdenlainen Paula kai minustakin siis tuli. Continue Reading

KUNINKAALLISET HÄÄT NEWYORKEREIDEN TAPAAN

Tajusin eilen Harryn ja Meghanin hääpäivänä, että olen viettänyt juuri nyt tasan puolet elämästäni oman prinssini kanssa. 140 silmäparia seurasi aikanaan, kun minä sanoin tahdon. Tuollainen yleisömäärä tuntui valtaisalle ja jännitti hulluna. Miltähän siis mahtaisi tuntua, jos 140 vieraan sijaan yleisönä olisi koko maailma? Sitä voisi kysyä tuoreelta Sussexin herttualta ja herttuattarelta, jos voisi.

On kummallista, että ventovieraiden häitä juhlitaan ympäri maailman, mutta niin vain olin minäkin ajatellut Harryn Ja Meghanin kuninkaallisia häitä katsella livenä telkkarista. En kuitenkaan ollut tajunnut laittaa tapahtumaa kalenteriin ja olin mennyt tekemään muita suunnitelmia vihkimisen ajalle. Mussutimme tyttöjen kanssa Punavuoren Fleuristessa ranskalaisia herkkuja maailman pyyhkiessä kyyneleitä silmistään Harryn ja Meghanin sanoessa tahdon ja amerikkalaispapin ottaessa iloa irti hetkistään valokeilassa.

Brunssin jälkeen poikkesimme muutamaan putiikkiin. Eräästä kaupasta löysin hauskan kortin, jossa luki ”Eat, drink & stay married” ja sain siitä idean mennä kortin, ruokakassin ja kukkien kanssa kotiin viettämään puoli elämää yhdessä –juhlia kuninkaallisten häiden nauhoituksen kera. Parempi häät boxilta, kun ei häitä ollenkaan, maailma sanoisi.

Continue Reading

HELPOIN JA HALVIN TAPA KOKEA GRAND CANYON – EIPÄ OO KALLISTA

Grand Canyon, tuo yksi maailman seitsemästä luonnonihmeestä, ei paljon esittelyjä kaipaa. Jos tämä majesteetillinen nähtävyys on bucket listillasi ja vielä mietit, miten se olisi saavutettavissa, niin tässäpä kuuluu minun vinkit. Grand Canyonilla käyminen on ehkä helpompaa ja halvempaa kuin arvasitkaan!

1. Varaa lennot Las Vegasiin

Nopein ja edukkain tapa matkustaa lähelle Grand Canyonia on lentää Helsingistä yhdellä vaihdolla Las Vegasiin. Esimerkiksi Norwegianin lennot Vegasiin ensi talvikaudelle ovat tällä hetkellä saatavilla halvimmillaan 423,90 eurolla. Continue Reading

PIENI OPAS FLORIDAN RANNOILLE – MITÄ HUOMIOIDA PARATIISISSA?

Kesti melko kauan ennen kuin matkustin Floridaan ensimmäisen kerran. Ajattelin pitkään, että esimerkiksi New Yorkissa ja Kaliforniassa on paljon siistimpää kuin Floridassa, josta minulla tuli lähinnä eläkeläiset ja Evergladesin jättikäärmeet mieleen. Mutta siitä saakka kun vihdoin vuonna 2013 saavuin eteläiseen Floridaan ensi kerran, alkoi suunta kääntymään sunshine staten puoleen yhä uudestaan ja uudestaan.

Kävi ilmi, että turkoosien vesien Florida onkin  t ä y d e l l i n e n  lokaatio rantaihmiselle. Ja mikä hämmentävintä vasta Floridassa tajusin, että minä olen rantaihminen. Löysin suppailun ja sen tunteen kuinka voi tuntea itsensä kauniiksi aivan hikisenä ja hiekkaisena. Elämäntyylini ja -arvot kokivat turkoosin pesun, jonka jälkeen kaikki on ollut toisin!

Floridan vaikutus näkyy nyt kotimme merellisessä sijainnissa Suomessa, sisustuksessa, työuran muotoutumisessa ja jopa uudessa yritysilmeessäni. Joten melkoinen paikka tuo Florida siis on, kannattaa varoa!

On rantoja ja rantoja

Toiset tykkäävät koskemattomista luonnonrannoista, toiset hyvin hoidetuista täydenpalvelun rannoista. Floridasta löytyy näitä molempia sadottain, onhan noin Suomen mittainen osavaltio yhtä rantaa sekä Atlantin että Meksikonlahden puolella. Continue Reading

AMERIKKA-MATKABLOGIN UUSI KAUSI ON TÄÄLLÄ!

”Se on sitä hommaa, mikä on aina pysynyt.” – Cheek

Amerikassa reissaaminen on ollut suuri mielenkiintoni kohde aina ensimmäisestä New Yorkin matkasta alkaen ja on sitä edelleen nyt 12 vuotta ja kuusitoista Jenkki-reissua myöhemmin.

Välillä olen löytänyt itseni miettimästä, että onko tällainen intohimo kelvollinen intohimoksi – oikeita ja mallikkaita intohimojahan olisivat paremminkin esimerkiksi kitaroiden rakentaminen omin kätösin, sotahistoriasta kertovien mikrofilmien pyyteetön järjestely kansallisarkistossa tai ötököiden keräily Pudasjärven metsissä uuden luonnonlääkkeen löytämiseksi.

Mutta sitten olen kelannut, että kyllä kai Amerikan matkailu voidaan kelpuuttaa intohimoiksi siinä missä mikä muu tahansa. Missään ei tietääkseni ole virallista anti-intohimolistausta, joka poislukisi tämän. Continue Reading